Spring naar inhoudSpring naar footer

Cypher Cinema Update lichting #1

Vorig jaar lanceerden we Cypher Cinema, de regeling waarmee we autodidact filmtalent in de spotlight zetten.

We mochten in totaal 113 eigenzinnige verrassende en kwalitatief hoogstaande aanvragen ontvangen uit verschillende regio’s en de overzeese gebieden, waaruit afgelopen najaar 20 projecten zijn geselecteerd voor een ontwikkelingsbijdrage.

De makers van de geselecteerde projecten hebben hard doorgewerkt aan hun project en kregen daarbij de mogelijkheid deel te nemen aan verschillende workshops, aangeboden door de Talent Hubs. Zo maakten ze in januari kennis met het Filmfonds, stond er in februari o.a. een Positionality workshop en een Crash Course Production van FilmForward op het programma, konden de makers afgelopen maand aansluiten bij een Hive Mind Feedback training van de Machinerie/FilmForward en kregen ze een presentatietraining van Noardic Wave. Doorlopend kunnen ze aankloppen bij de Peer to Peer Helpdesk van Next/Broet en deelnemen aan de Writers Room sessies van Cinesud.

Binnenkort sluiten we het traject af met een echte cypher. Net als binnen de hiphop, krijgen de makers binnen een cirkel de mogelijkheid om een voor een aan elkaar en aan hun community te laten zien waar ze aan gewerkt hebben. Een belangrijk moment waarin uitwisseling en afwisseling centraal staan, maar vooral ook een moment waar ieders kunst en skills uitvoerig worden gevierd. Aan het einde van de cypher zal de bekendmaking volgen van vier projecten die een realiseringsbijdrage zullen ontvangen. Meer informatie over de cypher volgt.

Beeld: Mastertalk, New Noardic Wave