Spring naar inhoudSpring naar footer

April, May en June bekroond met Platina Film

Meer dan 400.000 bezoekers hebben April, May en June, de komische dramafilm geregisseerd door Will Koopman, in de bioscoop gezien. De film heeft daarmee de Platina Film-status behaald. Dinsdag wordt de award overhandigd aan hoofdrolspelers Linda de Mol, Elise Schaap en regisseur Will Koopman. De Platina Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Eind 2019 nam April, May en June de Gouden Film in ontvangst. Het is de eerste film in 2020 die de Platina Film Award ontvangt.

April, May en June is geregisseerd door Will Koopman (Gooische Vrouwen), naar een scenario van Frank Houtappels. De film is geproduceerd door John de Mol en Alex Doff, samen met uitvoerend producent Particia McMahon. De drie hoofdrollen worden gespeeld door Linda de Mol, Tjitske Reidinga en Elise Schaap.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Beeld: Roy Beusker