Spring naar inhoudSpring naar footer

Zeven projecten ontvangen realiseringsbijdrage

Drie speelfilms, één documentaire, twee korte animaties en één project binnen de categorie Onderzoek & Experiment zijn geselecteerd voor een realiseringsbijdrage.

Bij de selectie van de aanvragen is prioriteit gegeven aan oorspronkelijke scenario’s en wordt geselecteerd op een kwalitatief hoogwaardig, divers en gedurfd aanbod.

Het gaat om de volgende projecten:

Koning van de Zwervers (speelfilm)

Regie: Janne Schmidt
Scenarist: Eveline Hagenbeek
Producent: The Media Brothers
Coproducent: BARRAMedia, Leitwolf TV – und Filmproduktion
Logline: Als Meissy (10) ontdekt dat haar vader Tom niet op wereldreis is maar in haar eigen stad zwerft, wil ze hem leren kennen. Tegen haar moeders wil beleeft ze avonturen met Tom, maar dan blijkt hij schizofreen te zijn.
Toegekende bijdrage: € 1.000.000,-

Moedervlekken (speelfilm)

Regisseur/scenarist: Rudolf van den Berg
Producent: Volya Films
Logline: Wanneer psychiater Kadoke net zo depressief dreigt te worden als zijn suïcidale patiënten besluit hij af te rekenen met de terreur van zijn overleden moeder.
Toegekende bijdrage: € 1.000.000,-

Is Dit Nog Riet Dat Daar Wuift? (speelfilm)

Regisseur/scenarist: Sven Bresser
Producent: Viking Film B.V.
Logline: Een eenzelvige rietsnijder vindt het levenloze lichaam van een verkracht en vermoord meisje op zijn rietland. De gewelddadige gebeurtenis zorgt voor onrust in de gesloten dorpsgemeenschap en in het vreedzame leven van de rietsnijder zelf. Gedreven door een onbestemd schuldgevoel gaat hij op zoek naar antwoorden en probeert het kwaad op te sporen.
Toegekende bijdrage: € 1.000.000,-

The System (documentaire)

Regisseur: Joris Postema
Scenaristen: Joris Postema/Harmen Jalvingh
Producent: DOXY
Coproducent: Kloos & Co Medien GmbH
Logline: Hoe komt het dat tientallen jaren aan activisme, conferenties, waarschuwingen, demonstraties en talloze beloftes van politici en zakenmensen nauwelijks effect lijken te hebben op klimaatverandering? Op zoek naar antwoorden toont The System van dichtbij de onvermoeibare en steeds wanhopigere strijd om een manier te vinden het systeem te veranderen dat dit probleem heeft gecreëerd en in stand houdt.
Toegekende bijdrage: € 250.041,-

My Horrible History of Handshakes (korte animatie)

Regisseur/scenarist: Julia Veldman
Producent: Smarthouse Films
Coproducent: Valk Productions
Logline: Julia ontglipt, ontspringt en ontwijkt een leven lang aan ongemakkelijke begroetingen. Tot ze inziet dat ook zij anderen dichtbij nodig heeft.
Toegekende bijdrage: € 100.212,-

Hondenleven (korte animatie)

Regisseur: Sophie Olga de Jong
Co-regisseur: Sytske Kok
Scenarist: Sytske Kok
Producent: Spotted Bird B.V.
Logline: Wanneer de hond van Oma doodgaat, helpt kleindochter Luna met begraven. Maar wat gebeurt er als je dood bent en onder de grond begraven ligt? Oma ontwijkt het antwoord, dus wil Luna het liefst een gaatje maken om zelf te kunnen kijken.
Toegekende bijdrage: € 90.400,00

Permanent Being (onderzoek & experiment)

Regisseur/scenarist: Juan Palacios
Producent: Revolver Amsterdam
Logline: Een groot deel van de geschiedenis van onze planeet is vastgelegd in de verticale gesteentelagen van deze geologische vindplaats. Maar hoe zullen deze rotsen ons in de toekomst herinneren? Als ze maar konden praten...
Toegekende bijdrage: € 90.000

Beeld: Koning van de Zwervers