Spring naar inhoud Spring naar footer

Zeven toekenningen voor realisering speelfilm, documentaires, korte animatie en onderzoek & experiment

De speelfilm All I’ve Ever Wanted, de documentaires Als Ik Mijn Ogen Sluit en The Winning Generation, de korte animatie Vleestomaat en de projecten Artemis, Armazoen en De Schildpad en de Monnik zijn geselecteerd voor een realiseringsbijdrage vanuit de regelingen Realisering speelfilm en lange animatiefilm, Realisering lange documentaire, Realisering Korte Animatie en Realisering Onderzoek & Experiment.

All I’ve Ever Wanted (speelfilm)

Regisseur en scenarist: Sacha Polak
Producent: Viking Film
Logline: Als Jimmy’s moeder in de gevangenis belandt wordt Jimmy bij gebrek aan een betere oplossing op een zorgboerderij opgevangen. Jimmy gelooft heilig dat zijn moeder zijn vader aan het zoeken is. Ondanks alle goedbedoelde hulp verliest Jimmy zichzelf in fantasieën. All I've Ever Wanted gaat over een jongetje dat niets liever wil dan in een gewoon gezin opgroeien, een spoedcursus volwassenwording.
Toegekende bijdrage: €1.000.000,-

Als ik mijn Ogen Sluit (documentaire)

Regisseur en scenarist: Pieter van Huystee
Producent: Tomtit Film
Logline: Wat hebben de vrouwen en kinderen in de Japanse Kampen in Nederlands-Indië meegemaakt, welke wonden en trauma's heeft dat bij hen nagelaten en hoe zijn zij daar in hun leven mee omgegaan?
Toegekende bijdrage: €75.000,-

The Winning Generation (documentaire)

Regisseur en scenarist: Marco de Stefanis
Producent: BIND
Logline: Shahen Harutyunyan is 14 jaar als hij besluit in de voetsporen te treden van zijn beroemde vader en grootvader, die al meer dan een eeuw strijden voor een vrij en onafhankelijk Armenië. In een coming of age verhaal zien we hoe Shahens gevecht voor een autonoom Armenië parallel loopt aan zijn zoektocht naar onafhankelijkheid van zijn vader.
Toegekende bijdrage: €225.000,-

alt=""
Artwork voor Vleestomaat

Vleestomaat (korte animatie)

Regisseur en scenarist: Patty Stenger
Producent: Spotted Bird
Logline: Yo gooit klierend met tomaten en raakt daarbij Lydia, een oude, invalide vrouw. Hij schiet haar te hulp maar Lydia blijkt niet zo hulpbehoevend te zijn als hij dacht. Langzaam kantelt het beeld van dader en slachtoffer.
Toegekende bijdrage: €130.000,-

Artemis
Artemis

Artemis (onderzoek & experiment)

Regisseur/scenarist: Martijn Veldhoen
Logline: De korte film Artemis stelt, via een bijzonder beeld van de in het wild levende dieren in onze directe omgeving, onze veronderstelde positie boven de natuur ter discussie. Wie staat er nu eigenlijk boven wie?
Toegekende bijdrage: € 40.000

Dansfilm Armazoen
Dansfilm Armazoen

Dansfilm Armazoen (onderzoek & experiment)

Regisseur/scenarist: Monique Duurvoort
Producent: Boa Producties
Logline: Een zwarte vrouw bereidt zich voor om de hoogste prijs te betalen voor zelfbeschikking: het voor eeuwig afscheid nemen van haar geliefden in aanloop naar haar sprong naar vrijheid door de dood.
Toegekende bijdrage: € 50.000

De Schildpad en de Monnik (onderzoek & experiment)

Regisseur: Anaïs Lopez
Scenarist: Jolein Laarman
Producent: Stichting Traktor
Logline: De Schildpad en de Monnik is een waargebeurd sprookje over de zoektocht naar de gouden schildpad Kami, de godin van de Kamogawa- rivier. Het is een verhaal over hebzucht, leven en dood en de magie van de verbeelding.
Toegekende bijdrage: € 100.000

Beeld: The Winning Generation, Artemis, Dansfilm Armazoen