Spring naar inhoudSpring naar footer

Steun voor twee internationale coproducties met Nederlands aandeel

In de vierde ronde van 2021 zijn - voor de regeling Realisering minoritaire coproductie twee speelfilms geselecteerd voor een bijdrage.

Met deze regeling ondersteunt het Filmfonds eigenzinnige, artistieke minoritaire coproducties met een substantiële creatieve en technische inbreng van Nederland.

Het betreft de volgende producties:

Banzo, speelfilm

Regisseur en scenarist: Margarida Cardoso
Producent: Uma Pedra No Sapato (PO)
Coproducenten: Les Films de L'après-Midi (FR), BALDR film (NL)
Logline: 1907. Afonso, een dokter, arriveert op Principe eiland om slaven te genezen van een cacaoplantage die "besmet" is met Banzo, nostalgie van de slaven, waardoor ze sterven van honger en zelfmoord. De groep is beperkt tot het bos, waar Afonso besluit hen te genezen door te proberen te begrijpen wat hun ziel beïnvloedt. Zal het hem lukken om ze te redden?
Toegekende bijdrage: € 200.000,-


Electric Child, speelfilm

Regisseur en scenarist: Simon Jaquemet
Producent: 8horses (CH)
Coproducenten: Unafilm (DE), Revolver Amsterdam (NL)
Logline Sonny en zijn vrouw Akiko zijn overweldigd van vreugde als hun eerste zoon wordt geboren. Sonny is een computerwetenschapper die werkt aan een geheim project, het creëren van een complexe AI-levensvorm op een virtueel eiland. Wanneer bij de zoon van Sonny en Akiko een levensbedreigende ziekte wordt vastgesteld, besluit Sonny een pact met de A.I. te sluiten, met desastreuze gevolgen.
Toegekende bijdrage: € 230.000

De volgende deadline voor Realisering minoritaire coproducties speelfilm, lange animatie, documentaire, korte animatie en onderzoek & experiment is 17 januari. Klik hier voor meer informatie m.b.t. speelfilm, lange animatie en documentaire en hier voor meer informatie m.b.t. korte animatie en onderzoek & experiment.

Beeld: Banzo, Electric Child