Spring naar inhoudSpring naar footer

Projecten uit Singapore en Chili geselecteerd voor NFF+HBF

Het Nederlands Filmfonds en het Hubert Bals Fonds leveren een bijdrage van € 75.000 per stuk aan twee Nederlandse coproducties.

De samenwerking tussen het Hubert Bals Fonds en het Nederlands Filmfonds heeft bijdrages opgeleverd voor projecten van de Singaporese filmmaker Siyou Tan en de Chileense animators Joaquín Cociña en Cristóbal León. Beide projecten ontvangen in de nieuwe ronde van het NFF+HBF Co-Production Scheme een bijdrager van € 75.000.

Het Chileense stopmotion-duo Joaquín Cociña en Cristóbal León wordt gesteund voor hun tweede film, Los Angeles. In de film, gemaakt met een combinatie van poppen, animatie en live action in een donkere, absurdistische stijl, wordt ongediertebestrijder Dalia in haar eigen sciencefictionserie verplaatst. Het project wordt mede geproduceerd door het Nederlandse Viking Film. De eerste film van het Chileense duo, La Casa Lobo (2018), won prijzen in Berlijn en Annecy.

In Amoeba, het debuut van de Singaporese Siyou Tan, raken een 16-jarige en haar drie rebelse vrienden geïnspireerd door de uitgewiste verhalen van mythische gangsters in koloniaal Singapore. Ze besluiten om hun eigen bende te beginnen, op een plek waar zelfs het kauwen van kauwgom verboden is. De striktheid van de wetten in Singapore en de behoefte van meisjes om te rebelleren was ook het onderwerp van Tans korte film Strawberry Cheesecake (2021), die vertoond werd in Locarno. Amoeba is een coproductie met Volya Films uit Rotterdam.

Het lichaam van een vrouw in een lichte jurk, ze zit met haar handen gevouwen.
Amoeba

NFF+HBF Co-Development Scheme

Binnen het NFF+HBF Co-Development Scheme zijn vijf projecten geselecteerd voor een ontwikkelingsbijdrage. Het gaat om de volgende projecten:

The Sea is Calm Tonight (Singapore, Vietnam) - regie: Le Bao
I Recognized Him By His Hands (Turkije) - regie: Omer Capoglu
Fantasma Neon (Brazilië) - regie: Leonardo Martinelli
Daughters of the Sea (Filippijnen, Spanje, Brazilië) - regie: Martika Ramirez Escobar
A Distant House Smokes on the Horizon (China, VS) - regie: Shengze Zhu