Spring naar inhoudSpring naar footer

Ontwikkelingsbijdrage voor vier projecten De Verbeelding

Voor De Verbeelding, een tweejaarlijks samenwerkingsproject van het Filmfonds en het Mondriaan Fonds, zijn vier projecten geselecteerd voor een ontwikkelingsbijdrage.

De vier projecten ontvangen een ontwikkelingsbijdrage van maximaal € 28.750 per project. Twee van deze vier projecten worden in het voorjaar van 2024 geselecteerd voor een realiseringsbijdrage van maximaal €450.000 per project.

De adviescommissie, bestaande uit Fiona Tan, Anke Bangma, Vincent Stroep en interim filmconsulent Beri Shalmashi, selecteerde de volgende vier projecten:

Pink & Green

Beeldend kunstenaar/regisseur: Rory Pilgrim
Producent: Smarthouse films
Logline: Wanneer er een explosie plaatsvindt in een Engelse steenmijn komen er 2 bubbels van geluid vrij diep in de wateren van Het Kanaal. Zwermend over het Isle of Portland zorgen ze voor een portaal waarin geluisterd wordt naar vier mensen, zodat ze kunnen herstellen van de effecten van het strafrechtelijk systeem en het leven in een gevangenis.

Bloemen in een kas
Beeld van Taste of Heaven

Taste of Heaven

Beeldend kunstenaar/regisseur: Bernardo Zanotta
Producent: near/by Film
Logline: Tussen kassen, halflege kantoorgebouwen, sombere hotels voor seizoenarbeiders en rijke landgoederen ziet Ineke haar leven in duigen vallen wanneer een buitenechtelijke affaire haar de kunstmatigheid van haar eigen leven toont. Wanneer haar minnaar Lucas verdwijnt, wordt Ineke op een vreemd spoor gezet om het donkerste geheim van haar bedrijf te onthullen.

Terre Verte

Beeldend kunstenaar/regisseur: Charlotte Dumas
Producent: The Film Kitchen
Scenarist: Jolein Laarman
Logline: Nora (10) dwaalt als een tijdreiziger door de herinneringen van haar opa Peter (80). Verleden en heden lopen steeds meer door elkaar heen en ze wordt zich er steeds meer van bewust hoe Peters herinneringen een belangrijk onderdeel van haar zijn en hoe zij invloed heeft op de steeds vager wordende herinneringen van Peter.

Tien Juu Sepuluh

Beeldend kunstenaar/regisseur: Wendelien van Oldenborgh
Producent: Stichting Vriza
Logline: De film zoomt in op vijf vrouwelijke intellectuelen met een persoonlijke relatie met Nederland, Japan en Indonesië, die politiek actief waren in de eerste helft van de vorige eeuw om licht te schijnen op intersectioneel feminisme, gendervariabiliteit, (inter)nationalisme en soevereiniteit vanuit een hedendaags en historisch perspectief.

Beeld: Taste of Heaven