Spring naar inhoudSpring naar footer

Negen projecten ontvangen realiseringsbijdrage

In de vierde ronde van 2023 hebben negen projecten een realiseringsbijdrage ontvangen. Het gaat om vier speelfilms, een lange documentaire, twee korte animaties en twee projecten in de categorie onderzoek & experiment.

De volgende negen projecten hebben een bijdrage gekregen in de vierde realiseringsronde van 2023:

Souls (speelfilm)

Regie: Hetty de Kruijf
Scenarist: Manon Uphoff
Producent: Topkapi Films B.V.
Logline: Twee bevriende families verlaten vanwege de oorlog hun thuisland. Ondanks hun gedeelde verleden, blijkt het opbouwen van een nieuw leven in een nieuw land voor eenieder anders uit te pakken. Dat heeft uiteindelijk een vernietigende uitwerking op de levens van de twee kinderen: Ivan en Nadja. Een omgekeerde Romeo en Julia.
Toegekende bijdrage: € 1.200.000,-

Paaz (speelfilm)

Regie: Anne de Clercq
Scenarist: Anne de Clercq & Myrthe van der Meer
Producent: KeyFilm B.V.
Logline: Als Emma (29) van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze wel eens dood wil kan dan toch geen probleem zijn?
Toegekende bijdrage: € 1.000.000,-

Möbius (speelfilm)

Regie: Richard Raaphorst
Scenarist: Eron Sheean
Producent: Holland Harbour Entertainment B.V.
Logline: Na de tragische dood van haar partner tijdens een omstreden, natuurkundig experiment, bedreigt Bianca's verlangen om Alec terug te brengen de wereld zoals wij die kennen.
Toegekende bijdrage: € 1.200.000,-

Een nieuwe vriend voor Dikkie Dik (speelfilm)

Regie: Joost van den Bosch en Erik Verkerk
Scenarist: Burny Bos
Producent: Phanta Film B.V.
Logline: Een nieuwe buurhond stuurt het leven van Dikkie Dik en Poes Muis danig in de war. Maar de brokkenpiloot blijkt een weldoener en een nieuwe vriend voor Dikkie Dik (en Poes Muis).
Toegekende bijdrage: € 265.137,-

The Fifth Journey (documentaire)

Regie: Louis Hothothot
Scenarist: Louis Hothothot
Producent: Pieter van Huystee Film & TV B.V.
Logline: Mijn vader was stervende, ik vloog terug naar China, maar ik was gedwongen om 28 dagen in quarantaine te gaan, ik heb daardoor mijn vaders begrafenis gemist. Mijn moeder besloot om weg te gaan uit het familieappartement in Beijing en in het geboortedorp van mijn vader te gaan wonen, zodat ze voor hem kon zorgen terwijl mijn vader in de hemel is.
Toegekende bijdrage: € 160.000,-

Dooie Boel (korte animatie)

Regie: Paco Vink & Junaid Chundrigar
Scenarist: Paco Vink & Junaid Chundrigar
Producent: Family Affair Films B.V.
Logline: Wanneer een gepensioneerde man, geobsedeerd met het maken van vogelhuisjes, geconfronteerd wordt met een naderende zombie apocalypse, probeert hij koste wat kost vast te houden aan het voortzetten van zijn hobby.
Toegekende bijdrage: € 95.000,-

Resurrection (korte animatie)

Regie: Hisko Hulsing
Scenarist: Hisko Hulsing
Producent: Valk Productions B.V.
Logline: Geanimeerde Danse Macabre ontaardt in een apocalyptische nachtmerrie over oorlog en destructie, op muziek van Dmitri Shostakovich.
Toegekende bijdrage: € 144.667,-

Dark Matter (onderzoek & experiment)

Regie: Justin Bentvelsen
Scenarist: Ravi Sandberg
Producent: Family Affair Films B.V.
Logline: Tijdens een reis door vreemde, geleidelijk transformerende landschappen, observeren we de verschillende fases in de levensloop van een chip; de hersenen van alle slimme technologische apparaten. Echter is niets wat het lijkt in deze verontrustende trip.
Toegekende bijdrage: € 85.000,-

Laboratories of Empire (onderzoek & experiment)

Regie: Christiaan Bastiaans
Scenarist: Christiaan Bastiaans
Producent: Jules Bastiaans
Logline: Een commune van vrouwen leeft afgeschermd van een wereld die vervalt in repressie. Als de terreur ook hun schuilplaats bedreigt, proberen ze zich met eigenzinnige middelen te verdedigen. Kan hun zelfgekozen isolement een vijandige dreiging van buitenaf weerstaan?
Toegekende bijdrage: € 49.925,-

Beeld: Paaz (KeyFilm)