Spring naar inhoudSpring naar footer

Happy Single scoort Gouden Film

Happy Single heeft dinsdag de Gouden Film Award in ontvangst genomen. De romantische komedie van regisseur Anna van Keimpema trok 100.000 bezoekers naar de bioscoop.

Happy Single is de dertiende Nederlandse film die dit jaar 100.000 bioscoopbezoekers haalde. De makers van de romantische komedie mochten dinsdag daarom de Gouden Film Award in ontvangst nemen. De prijs is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Happy Single

Iedere man die in de buurt komt van psychologe en hartenbreker Mollie (Jamie Grant) wordt gewaarschuwd. Mollie doet niet aan blijvertjes, gelooft niet in voorbestemming en heeft niets met de term ‘de ware’. Als ze in haar stamkroeg Otis (Juvat Westendorp) ontmoet en meer voor hem voelt dan ze wil toegeven, is haar natuurlijke reactie dan ook hard weglopen. Maar dan blijkt Otis de nieuwe collega te zijn die zij moet inwerken. Haar collega's proberen Mollie ervan te overtuigen om deze liefde een kans te geven, maar daarmee staat ze voor de lastigste beslissing ooit.

Over de productie

Happy Single is geregisseerd door Anna van Keimpema naar het scenario van Gerben Hetebrij. De cast bestaat uit Jamie Grant, Juvat Westendorp, Sanne Langelaar, André Dongelmans, Manuel Broekman, Barbara Sloesen, Dick van den Toorn, Henriëtte Tol, Peter Blok en Ellemijn Veldhuyzen van Zanten. Tom de Mol Productions produceerde de film, in coproductie met Interstellar Pictures en Talpa Network.

Happy Single is gerealiseerd met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en Abraham Tuschinski Fonds. Dutch FilmWorks heeft Happy Single in 100 bioscopen uitgebracht.

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Beeld: Nederlands Film Festival/Wouter le Duc