Spring naar inhoudSpring naar footer

De Allergrootste Slijmfilm scoort Gouden Film

De Allergrootste Slijmfilm heeft 100.000 fans naar de bioscopen getrokken. De familiefilm van Martijn Smits krijgt voor deze prestatie de Gouden Film Award. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Het is de vijfde Gouden Film die dit jaar wordt uitgereikt.

Over de film

Indy (Bibi) is terug in de allergrootste en avontuurlijkste film van de Slijm-filmreeks! In De Allergrootste Slijmfilm gebeurt er iets verschrikkelijks: een belangrijk slijmingrediënt raakt op waardoor slijm maken voor de hele wereld onmogelijk wordt! Indy gaat op zoek naar de oorsprong van dit slijmerige ingrediënt. Samen met haar oude én nieuwe slijmvrienden reist ze de hele wereld over en komen ze voor een slijmerig mysterie te staan. Lukt het Indy om het slijm weer terug te krijgen?

Over de productie

De Allergrootste Slijmfilm is het vervolg van De Grote Slijmfilm en De Nog Grotere Slijmfilm, die in 2020 en 2021 250.000 bezoekers naar de bioscopen trok. De film is geregisseerd door Martijn Smits (Superjuffie, Mees Kees in de Wolken) naar het scenario van Martijn Smits en Maarten van den Broek. De cast van de film bestaat uit Bibi, Yolanthe Cabau, Matheu Hinzen, Géza Weisz, Zafanya Kersten, Quinn en Aaron Bezemer, Ferdi Stofmeel en Denise Aznam. De familiefilm is met een bijdrage van de production incentive van het Nederlands Filmfonds tot stand gekomen en is geproduceerd door NewBe. Splendid Film brengt de film uit in 125 bioscopen.

Filmawards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.