Spring naar inhoud Spring naar footer

Drie internationale coproducties met Nederlands aandeel

In de eerste ronde van 2022 zijn – voor de regeling Realisering minoritaire coproductie – twee documentaires en 1 speelfilm geselecteerd voor een bijdrage.

Met deze regeling ondersteunt het Filmfonds eigenzinnige, artistieke minoritaire coproducties met een substantiële creatieve en technische inbreng van Nederland.

De volgende producties ontvangen een bijdrage:

Charlie Chaplin, A Man of the World, documentaire

Regisseur: Carmen Chaplin
Scenaristen: Carmen Chaplin, Isaki Lacuesta, Amaya Remirez
Producent: Atlantika Films (ES)
Coproducenten: Basque Films (ES), Constellation Productions (FR), Wave of Humanity (ES), Submarine Docs (NL)
Logline: Charlie Chaplin, A Man of the World is een unieke reis naar de roots van Charlie Chaplin om zijn gypsy oorsprong, muziek en films te begrijpen, vertelt vanuit zijn familie en grote gypsy artiesten.
Toegekende bijdrage: € 50.000

Father, documentaire

Regisseurs/scenaristen: Lina Vdovîi, Radu Ciorniciuc
Producent: Manifest Film (RO)
Coproducenten: Corso Film (DE), Halal Docs (NL)
Logline : Een van haar gewelddadige vader vervreemde journaliste ontdekt dat hij het slachtoffer is geworden van mishandeling op zijn werk. Wanneer zij ermee instemt om hem te helpen dit onrecht aan het licht te brengen, heropent het de wonden van hun verleden. Zal ze manieren vinden om hem te kunnen vergeven?
Toegekende bijdrage: € 50.000

The Omen, speelfilm

Regisseur en scenarist: Baloji
Producent: Wrong Men (BE)
Coproducenten: New Ams Film Company (NL), Serendipity Films (BE), Tosala Films (Congo), Radical Media (DE), Big World Cinema (Z-A)
Logline: Koffi (35) woont in België en staat op het punt om vader te worden. Hij ziet dit als een kans om met zijn vriendin Alice (30) terug te keren naar zijn geboorteland Congo. Destijds werd hij als kind verstoten, nu wil hij de band met zijn familie herstellen. Ondanks de zwangerschap van zijn vriendin, blijkt zijn moeder, Mam nog altijd niet in staat hem liefde te geven...
Toegekende bijdrage: € 100.000

De volgende deadlines voor Realisering minoritaire speelfilm, lange animatie, documentaire, korte animatie en onderzoek & experiment zijn 14 maart. 16 mei, 29 augustus en 24 oktober 2022. Klik hier voor meer informatie m.b.t. speelfilm, lange animatie en documentaire en hier voor meer informatie m.b.t. korte animatie en onderzoek & experiment.

Afbeelding: Father, Baloji (The Omen)