Spring naar inhoudSpring naar footer

Coproducties All We Imagine as Light en Armand vallen in de prijzen in Cannes

Twee internationale coproducties met Nederlandse inbreng zijn dit weekend in de prijzen gevallen op het Cannes Film Festival. Het gaat om twee door het Fonds gesteunde titels: All We Imagine as Light en Armand.

Twee door het Filmfonds gesteunde internationale coproducties zijn zaterdagavond in de prijzen gevallen op het filmfestival van Cannes. Het gaat om de Indiase film All We Imagine as Light en de Noorse productie Armand. Beide projecten maakten deel uit van de 8 producties in Cannes die (deels) in Nederland geproduceerd werden.

All We Imagine as Light

All We Image as Light, mede geproduceerd door BALDR Film, won de Grand Prix. De film is het debuut van regisseur Payal Kapadia, die als eerste Indiase filmmaker een prijs wint in Cannes. All We Imagine as Light vertelt het verhaal van de levens en relaties van drie verpleegsters die naar Mumbai trekken.

Armand

De Noorse film Armand won in Cannes de Caméra d'or, de prijs voor het beste debuut. De film is gemaakt door regisseur Halfdan Ullman Tøndel. In Armand moeten de ouders van twee 6-jarigen op school komen om een incident tussen de twee jongens uit te praten. Het project werd mede geproduceerd door Keplerfilm.

De Caméra d'or was de tweede prijs die Armand in de wacht wist te slepen in Cannes. Vrijdagavond kreeg de film de Prix de la meilleure création sonere, de prijs voor het beste geluid. De Nederlandse componist Ella van der Woude was verantwoordelijk voor de muziek van Armand.

In het onderstaande video vertelt Ella over haar ervaringen met het componeren van de muziek voor Armand en het werken aan een internationale coproductie.

Foto: All We Imagine as Light