Spring naar inhoudSpring naar footer
Spring naar inhoud

Training (individueel)

Subsidie
Status:
Gesloten

Bij het Filmfonds kun je een aanvraag indienen voor een bijdrage voor een kortlopende training in het binnen- of buitenland op het gebied van de ontwikkeling, (post)productie, en/of distributie/vertoning van filmproducties en innovatie van de filmsector.

De training moet aantoonbaar betrekking hebben op de Nederlandse filmpraktijk, van professioneel en hoogwaardig niveau zijn en de vakkennis en vaardigheden van de aanvrager binnen zijn of haar eigen vakgebied vergroten.

Subsidie voor deelname aan een training buiten het eigen vakgebied wordt alleen toegekend indien voldoende gemotiveerd wordt hoe de training bijdraagt aan de vergroting van kennis en vaardigheden met betrekking tot de huidige werkzaamheden.

Een natuurlijk persoon uit het Koninkrijk der Nederlanden die tenminste twee jaar als filmprofessional werkzaam is, met een aantoonbare gedegen specialistische kennis en ervaring op het eigen vakgebied van filmproductie die actueel en van een professioneel niveau dient te zijn.

Ben je een organisatie gespecialiseerd in trainingen en/of labs gericht op filmprofessionals, klik dan hier voor het indienen van een aanvraag.

  • Maximaal 75% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 3.000,- per jaar als tegemoetkoming in de individuele kosten voor een training van een binnen de Nederlandse filmsector actieve filmprofessional.

Voor het volgen van een trainingsprogramma kan het Filmfonds bij uitzondering besluiten een hogere bijdrage te verlenen, tot maximaal 75% van de totale subsidiabele kosten.

Subsidiabele kosten zijn: deelnamekosten (ex BTW), reis- en verblijfskosten.

Kosten die niet subsidiabel zijn, zijn onder andere eten en drinken, gederfde inkomsten vanwege deelname aan de training en vertaalkosten.

Alle richtbedragen vind je in Hoofdstuk 2 van het Financieel en Productioneel Protocol.

Aanvragen kunnen het hele jaar door de filmprofessional die aan de training deelneemt worden ingediend onder diens eigen persoonlijke digitale account.

Let op!: Een aanvraag voor een training moet minimaal vier weken voor aanvang van de training worden ingediend, ook als dan nog niet bekend is of de aanvrager is geselecteerd.

De afdeling Nationaal draagt onder verantwoordelijkheid van de projectmanager talentontwikkeling en filmactiviteiten zorg voor de inhoudelijke en zakelijke beoordeling en advisering van aanvragen.

Op grond van artikel 3 van het Algemeen Reglement beslist de directeur/bestuurder over de aanvraag.

Aanvragen kan door de digitale versie van het aanvraagformulier met bijlagen in te dienen via Frame. Je aanvraag is geldig wanneer je in het formulier akkoord gaat met onze voorwaarden. Het is niet langer nodig het formulier te downloaden en ondertekend naar ons op te sturen. Uitsluitend volledige aanvragen worden in behandeling genomen. Gebruik deze checklist voordat je je aanvraag indient, zodat je zeker weet dat deze in behandeling wordt genomen.

Start met de aanvraag

Voor het indienen van de digitale aanvraag log je in op Frame. Als je nog geen inloggegevens hebt vraag je eerst een nieuw account aan. Vraag hier een nieuw account aan. Houd er rekening mee dat dit twee werkdagen kan duren. Heb je de aanmeldgegevens ontvangen? Start je aanvraag dan via onderstaande knop en volg deze stappen:

  1. Selecteer - indien van toepassing - het account waarmee je wil indienen.
  2. Klik op Filmactiviteiten - Training.

Veelgestelde vragen

Nee, alle personen die deelnemen aan de training dienen apart van elkaar een aanvraag in, met hun eigen persoonlijke account.

Ja, ook al weet je pas later zeker of je bent geselecteerd, dan is het toch verstandig om je aanvraag op tijd in te dienen (uiterlijk 4 weken voorafgaand aan de start van de training). Wanneer blijkt dat je helaas toch niet bent geselecteerd, terwijl je van het Filmfonds wel een bijdrage hebt ontvangen, dan wordt de bijdrage weer ingetrokken.

Hulp nodig? We helpen je graag!

Heb je een inhoudelijke vraag over deze regeling? Neem dan contact op met:

Patricia van Wetten

Projectbegeleider

Monique Ruinen

Projectmanager Talentontwikkeling & Filmactiviteiten