Spring naar inhoudSpring naar footer
Spring naar inhoud

New Dawn

Subsidie
Status:
Gesloten

Het internationale fonds New Dawn is een extra stap van 10 internationale fondsen in het streven naar een divers, gelijkwaardig en inclusief filmlandschap.

De filmindustrie kent nog steeds grote ongelijkheid wanneer het gaat om gender, achtergrond, sociale klasse, seksuele oriëntatie of andere zaken die ons maken tot de mensen die we zijn.

Als publieke fondsen hebben wij een belangrijke rol om verhalen te ontsluiten waar een ieder zich in kan herkennen. New Dawn richt zich op een beter toegankelijke filmindustrie die recht doet aan de vele stemmen en perspectieven in de samenleving en die relevantie heeft voor iedereen. Met New Dawn kunnen filmmakers een aanvullende realiseringsbijdrage aanvragen. Ook ondersteunt New Dawn filmmakers in het opzetten van een internationaal netwerk.

Deze regeling is een internationale samenwerking.

Eerstvolgende deadlines

Heb je vragen over New Dawn en wil je weten of je in aanmerking komt? Bekijk hier de FAQ's en klik hier voor instructies over hoe aan te vragen voor New Dawn.

Meer informatie

Bezoek www.newdawn.film voor meer informatie, de deelnemende fondsen, de selectiecommissie, de criteria en hoe je kunt aanvragen of neem contact op met:

Ezra Droog

Project Officer