Spring naar inhoudSpring naar footer

Zeven projecten geselecteerd voor realiseringsbijdrage

De speelfilms Birk, Iedereen is van de Wereld en Schoolfeest, de korte animaties Fusion, Cachette en Airborne en een project binnen de categorie Onderzoek & Experiment, Como Todo Mortal, zijn geselecteerd voor een realiseringsbijdrage vanuit de regeling Realisering speelfilm en lange animatiefilm, Realisering Korte animatie en Realisering Onderzoek & Experiment.

Birk (speelfilm)

Regisseur en scenario: Jenneke Boeijink
Producent: New Ams Film
Coproducent: Kyk Pictures
Logline: Als Birk overlijdt wordt de relatie tussen zijn zoon Mikael en diens moeder Dora steeds verstikkender. Schuld, troost en verwijten stapelen zich op, tot Dora het onmogelijke van Mikael verlangt.
Toegekende bijdrage: € 1.000.000,-

Iedereen is van de wereld (speelfilm)

Regisseur: Mark de Cloe
Scenario: Barbara Jurgens
Producent: Rinkel Film
Coproducent: Tarantula Luxembourg
Logline: Ari (14) heeft kanker en gaat niet meer beter worden. Als haar beste vriendin, de Afghaanse Zahra (14), dreigt te worden uitgezet, wil Ari haar plaats aan Zahra geven, zodat ze toch in Nederland kan blijven.
Toegekende bijdrage: €1.000.000,-

Beeld van Schoolfeest

Schoolfeest (speelfilm)

Regisseur: Merijn Scholte Albers, Tobias Smeets
Scenario: Caspar Smeets, Tobias Smeets, Merijn Scholte Albers
Producent: Lemming Film
Coproducent: Lemming Film Belgium
Logline: Muziekdocent Edwin (48) is het zat om het lachertje van de school te zijn. Zijn gebrek aan gezag zit hem op alle fronten in de weg. Als hij op een dag om hulp vraagt aan gymleraar en vereenzaamde alfaman Peter (55), raken ze samen verstrikt in een absurd spel van chantage en groteske escalatie, geregisseerd door een sadistische tiener.
Toegekende bijdrage: € 1.000.000,-

Een beeld in tweeën: boven een vrouw in een roze omgeving die een brief schrijft, onder een man in een blauwgroene omgeving die een brief schrijft
Beeld uit Fusion

Fusion (korte animatie)

Regisseur: Erik Vos
Producent: Valk Productions
Logline: De Hollander Hans en de Japanse Yuko komen schrijvend tot elkaar.
Toegekende bijdrage: € 97.749,-

Cachette (korte animatie)

Regisseur: Tess Martin
Producent: Volya Films
Logline: Een reiziger reist door talloze universums en observeert de mensheid. Het is niet de bedoeling dat ze zich ermee bemoeit, maar ze vindt het steeds moeilijker om dat niet te doen. Uiteindelijk komt het moment waarop ze moet beslissen waar ze staat.
Toegekende bijdrage: € 125.000,-

Twee mannen op een kermis met een kikker knuffel
Still van Airborne

Airborne (korte animatie)

Regisseur: Nigel Lievaart
Producent: The Film Kitchen
Logline: Jason(25) en Niels(25) zijn al jarenlang goede vrienden. Op de kermis gaan ze altijd helemaal uit hun dak en halen ze herinneringen op aan de kermis van vroeger. Jason is heimelijk verliefd op Niels, maar durft het daar niet over te hebben. Totdat Niels hem zegt dat hij gaat trouwen met zijn vriendin Maartje. Jason is overstuur. Dit is het einde van zijn droom.
Toegekende bijdrage: € 100.000,-

Como Todo Mortal (onderzoek & experiment)

Regisseur: Maria Molina Peiro
Producent: Stichting near/by film
Coproducent: 15L
Logline: Op een planeet ergens in het zonnestelsel verkent een autonome robot een woestijnlandschap op zoek naar enig spoor van leven. Lichtjaren verderop, of misschien maar een paar stappen, graven mensen de natuurlijke en historische lagen op van een landschap tussen het zuiden van Spanje en Mars.
Toegekende bijdrage: € 97.000

Beeld: Como Todo Mortal