Spring naar inhoudSpring naar footer

Vijf projecten geselecteerd voor eerste ronde Caleidoscoop

Afgelopen januari introduceerde het Filmfonds de vernieuwde low budget regeling Caleidoscoop. Met deze regeling zijn we specifiek op zoek naar kleurrijke vormexperimenten van teams die een filmproductie van tenminste 60 minuten willen maken, waarbij eigenzinnigheid, authenticiteit en teamwerk centraal staan. Caleidoscoop biedt filmmakers ruimere budgetten en meer ontwikkelmogelijkheden voor avontuurlijke, vernieuwende projecten.

In de eerste ronde van Caleidoscoop zijn vijf projecten geselecteerd: 2 speelfilms ontvangen een realiseringsbijdrage en 3 speelfilms voor ontwikkeling.

Realisering

Monikondee

Regie & script: Tolin Alexander, Siebren de Haan, Lonnie van Brummelen
Producent: Vriza
Logline: Terwijl een Okanisi bootsman vracht vervoert over de Marowijne rivier in Suriname, kampen Inheemsen en Marrons met de aanwezigheid van grondstofwinnende industrieën en de ontwrichting van hun gemeenschappen door de oprukkende geldeconomie.
Toegekende bijdrage: € 325.000

Beeld van een parkeerplaats met een bord On the Run uit Toutes Directions
Toutes Directions

Toutes Directions

Regie: Noël Loozen
Script: Wessel van Wanrooij, Noël Loozen
Producent: Halal Scripted
Logline: Wanneer een 73-jarige regiotaxichauffeur hoort dat hij zijn geliefde baan verliest, besluit hij plots een andere afslag te nemen met zijn versleten busje vol vaste passagiers. De reis die volgt, waarin geen passagier onberoerd blijft, blijkt precies wat hij nodig heeft om aan de rest van zijn leven te beginnen.
Toegekende bijdrage: € 500.000

Ontwikkeling

Biak

Regie & script: Monique Verhoeckx
Producent: Rocketta Film Producties
Logline: Een Indische marineman en een Indische getrouwde vrouw ontmoeten elkaar in het krachtenveld van de dekolonisatie van Nederlands Nieuw-Guinea. Hybride film met kleurrijk archiefmateriaal verbeeldt een gecompliceerde liefdesgeschiedenis in de late jaren vijftig.
Toegekende bijdrage: € 28.750

Catch & Cumbia

Regie & script: Dick Verdult
Producent: Doc Eye Film
Logline: Een jonge Mexicaan wil Catch Vechter worden. Hij raakt geïnspireerd door de Cumbia muziek van de Nederlandse musicus Dick El Demasiado. Beiden beschikken over een sterke verbeeldingskracht die hen inspireert de Cumbia Muziek en de Catch een eigen vrije vorm te geven. In de film ontmoeten ze elkaar en bewijzen dat inventiviteit en vernieuwing van lokale culturen een universele waarde heeft.
Toegekende bijdrage: € 25.000

Whisky of Marlboro

Regie & script: Reber Dosky
Producent: Rojava Film
Logline: Om in de winter te overleven zijn Iraanse Koerden veroordeeld tot illegale smokkelpraktijken.
Toegekende bijdrage: € 28.750

De eerstvolgende deadline voor Caleidoscoop is maandag 4 september 2023. Klik hieronder op de regeling voor meer informatie.

Beeld: Monikondee, On the Run