Spring naar inhoudSpring naar footer

Drie projecten geselecteerd voor Caleidoscoop

Binnen de regeling Caleidoscoop hebben in de 2de ronde van 2023 de volgende projecten een bijdrage ontvangen. Caleidoscoop is er speciaal voor kleurrijke vormexperimenten van teams die een filmproductie van tenminste 60 minuten willen maken, waarbij eigenzinnigheid, authenticiteit en teamwerk centraal staan.

Twee projecten ontvangen een realiseringsbijdrage, het derde project is geselecteerd voor een ontwikkelingsbijdrage.

Realisering

Hemelsleutel

Regie & scenario: Digna Sinke
Producent: Tomtit Film B.V.
Coproducent: SNG Film B.V.
Logline: Vanuit het perspectief van de filmmaker volgen we het proces van een mogelijke speelfilm over een fotografe (Lea) die opdracht heeft om de energietransitie in het havengebied van Amsterdam vast te leggen. Als Lea daar een jonge dode man vindt en overvallen wordt door een stortvloed aan herinneringen, lijken de fictieve Lea en de filmmaker tot één personage samen te smelten.
Toegekende bijdrage: € 500.000

Kain

Regie & scenario: Gabriel Bauer & Ellen Barendregt
Producent: Human Nature Films B.V.
Coproducent: Mile 13 Media B.V.
Logline: Een grenzeloze onbevreesde autist wil zijn rijbewijs halen om zelfstandig te worden en te bewijzen dat hij normaal kan functioneren in de wereld om hem heen, maar de vraag rijst ‘wat is eigenlijk normaal’? Als hij de liefde van zijn leven ontmoet komt zijn wens aansluiting te vinden met de wereld om hem heen op scherp te staan.
Toegekende bijdrage: € 550.000

Ontwikkeling

Little Lost Things

Regie & scenario: Robert-Jonathan Koeyers
Producent: Valk Productions B.V.
Logline: Een familie gaat een fragmentarische zoektocht aan naar de verloren herinneringen die diep begraven liggen onder een stapel van (intergenerationeel) trauma, verborgen familiegeheimen, en geesten van een koloniaal verleden.
Toegekende bijdrage: € 28.750

Beeld: Hemelsleutel