Spring naar inhoud Spring naar footer

Vanaf vandaag: Digitalisering Filmtheaters 2022

Filmtheaters hebben vanaf vandaag de mogelijkheid een eenmalige tegemoetkoming aan te vragen voor het vervangen van verouderde digitale projectoren. Een aanvraag voor de regeling Digitalisering Filmtheaters 2022 kan worden ingediend tot uiterlijk 1 december 2022 voor 17:00 uur.

Filmtheaters zijn meer dan vertoningsplekken. Ze spelen een belangrijke rol voor filmmakers en in de culturele diversiteit van het filmaanbod in Nederland. Nederland was een van de eerste landen ter wereld waar tien jaar geleden de landelijke overgang naar digitale projectie plaatsvond. Mede door een veranderde financieel-economische situatie, zijn filmtheaters slechts in beperkte mate in staat te innoveren.

In het kader van het herstelprogramma COVID-19 stelt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een eenmalige tegemoetkoming beschikbaar om verouderde digitale projectoren van de filmtheaters te vervangen. Filmtheaters die vóór 1 juni 2022 aangesloten waren bij de NVBF in de categorie Filmtheater (groot of klein), het NFO en/of Europa Cinemas en/of Cineville, kunnen in aanmerking komen voor de maximale bijdrage van €26.000.

Met de verlening van cultuursubsidie wordt een beroep gedaan op het filmtheater om een substantiële inspanning te leveren ter vergroting van de zichtbaarheid van Nederlandse culturele filmproducties binnen de programmering.

Bekijk hier alle informatie en de voorwaarden voor de regeling Digitalisering Filmtheaters 2022. Bij vragen kan er contact worden opgenomen met projectbegeleider Patricia van Wetten.