Spring naar inhoudSpring naar footer

Vanaf juni: aanvragen voor filmeducatie

Vanaf eind juni kun je bij het Filmfonds een aanvraag indienen voor filmeducatieve projecten voor specifieke doelgroepen onder de 18 jaar. Met deze bijzondere bijdrage kunnen speciale educatieve projecten worden ontwikkeld voor kinderen en scholieren die minder goed aansluiting hebben op het huidige aanbod filmeducatie.

Sinds de oprichting van de regionale filmeducatiehubs worden vraag en aanbod van filmeducatie steeds beter op elkaar afgestemd. Toch is er soms extra inspanning nodig van aanbieders van filmeducatie om bepaalde doelgroepen te bereiken die behoefte hebben aan speciale of aangepaste projecten. Denk bijvoorbeeld aan peuters, kleuters, leerlingen in het praktijkonderwijs, jonge nieuwkomers en dove, slechthorende of slechtziende kinderen.

De regeling Bijzondere Bijdrage Filmeducatie heeft als doel deze jongeren en kinderen de kans te geven op een verdiepende manier met film in aanraking te komen via speciaal voor hen ontwikkelde educatieve projecten. Zo krijgen zij – het toekomstige publiek van de (Nederlandse) film – de kans om de kracht en schoonheid van film te ervaren. Ze ontwikkelen een kritische blik op en leren betekenis te geven aan de films die ze zien én maken tijdens de projecten.

De bijdrage van minimaal € 25.000 en maximaal € 100.000 kan worden aangevraagd door ervaren aanbieders van filmeducatie.

De deadline voor indienen van een aanvraag is maandag 16 september.

Meer informatie vind je hier. Schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief om direct op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen.