Spring naar inhoud Spring naar footer

Update Ateliers, Ontwikkeling Oase en Bioscoopuitbreng buitenlandse arthouse film of -documentaire in Nederland

Naar aanleiding van de huidige lockdown en ons tweede pakket steunmaatregelen volgt hieronder een update over een aantal van onze regelingen:

Update Ateliers

De deadline voor Ateliers beginnende scenaristen stond oorspronkelijk op 23 maart 2021. Vanwege de vele mogelijkheden voor ontwikkelaanvragen in het komende steunpakket, is echter besloten de deadline voor Ateliers te verschuiven naar het najaar.

De precieze datum voor zowel Ateliers beginnende scenaristen als Ateliers ervaren scenaristen volgt nog.

Update Ontwikkeling Oase

In verband met de vele nieuwe mogelijkheden voor het doen van ontwikkelingsaanvragen in het komende steunpakket is besloten de deadline voor Ontwikkeling Oase te verplaatsen naar het najaar.

De deadline van dinsdag 30 maart a.s. vervalt. De nieuwe deadline is woensdag 1 september 2021.

Update Bioscoopuitbreng buitenlandse arthouse film of - documentaire in Nederland

De komende periode blijven de bioscopen gesloten. Omdat het op deze manier lastig is voor distributeurs om releasedata voor de komende maanden in te plannen, is besloten om de indiendatum van de distributieregeling Bioscoopuitbreng buitenlandse arthouse film of - documentaire in Nederland te verplaatsen. De deadline voor deze regeling stond op 25 maart 2021 en wordt nu verschoven naar donderdag 15 april 2021.
Volgens de voorwaarden van deze regeling moet een release niet eerder dan 8 weken na de indiendeadline gepland staan. In verband met de onzekerheid rondom de heropening van de bioscopen, geldt er in deze periode de uitzondering dat een release niet eerder dan 6 weken (in plaats van 8 weken) na de deadline gepland mag staan.

Bij vragen over de bovenstaande regelingen, kun je contact opnemen met de contactpersonen van de desbetreffende regeling. Ook kun je terecht bij het Subsidiebureau via Mette Bloemers.