Spring naar inhoudSpring naar footer

Twee minoritaire coproducties geselecteerd voor bijdrage

In de tweede ronde van 2023 zijn vanuit de regeling Realisering minoritaire coproductie speelfilm, lange animatie en documentaire en Realisering minoritaire coproductie korte animatie en onderzoek & experiment twee projecten met Nederlands aandeel geselecteerd voor een realiseringsbijdrage.

Speelfilm Värn van John Skoog is een project waar een sterk team achter zit met een degelijk Nederlands aandeel en festivalpotentie. The Walled Off Hotel, van Amer Shomali en Clarens Grollman, is een VR-project met een interessante combinatie van fictie en non-fictie, met het potentieel om een breed en internationaal publiek te bereiken.

Värn (speelfilm)

Regisseur: John Skoog
Scenarist: John Skoog, Kettil Kasang
Producent: Plattform Produktion (SE),
Coproducent: Lemming Film (NL), Paloma Productions (DK), Bufo (FI), Madants (PL)
Logline: Op een hete, heldere en droge zomer, ergens in de tweede helft van de 20e eeuw, begint boerenknecht en eenling Karl-Goran Persson zijn huis op de vlakten van Zuid-Zweden te versterken. Diep getroffen door het advies van de staat voor oorlogsvoorbereidingen in het pamflet "Als er oorlog komt", wil hij zichzelf en zijn buren beschermen als de vijand aanvalt of de ramp zich aandient.
Toegekende bijdrage: € 190.000,00,-

The Walled Off Hotel (onderzoek & experiment)

Regisseur: Amer Shomali, Clarens Grollman
Producent: K5 Factory GmbH (DE), Odeh Films (PS)
Coproducent: BIND (NL)
Logline: Banksy, de beroemde maar anonieme Britse kunstenaar, heeft The Walled Off Hotel gecreëerd – een volledig functionerend hotel in Bethlehem dat uitkijkt op de muur die Israël en Palestina scheidt op de bezette Westelijke Jordaanoever. Onze VR-ervaring nodigt je uit om meer te leren over de kunst van Banksy, het conflict in het Midden-Oosten - en neemt je mee op avontuur met de rockster Ka.
Toegekende bijdrage: € 50.000,-

Met de regelingen ondersteunt het Filmfonds eigenzinnige, artistieke minoritaire coproducties met een substantiële creatieve en technische inbreng van Nederland.

De eerstvolgende deadline voor beide regelingen is maandag 21 augustus vóór 17:00 uur.

Beeld: beeld van Värn van John Skoog, door Ita Zbroniec-Zajt / Plattform Produktion AB