Spring naar inhoudSpring naar footer

Steun voor internationale coproducties met Nederlands aandeel

In de tweede ronde van 2022 zijn – voor de regeling Realisering minoritaire coproductie – verschillende documentaires en speelfilms geselecteerd voor een bijdrage.

Met deze regeling ondersteunt het Filmfonds eigenzinnige, artistieke minoritaire coproducties met een substantiële creatieve en technische inbreng van Nederland.

De volgende producties ontvangen een bijdrage:

It's Not Moscow Here, documentaire

Regisseur/scenaristen: Filip Remunda
Producent: Hypermarket Film (CZ)
Co-producent: Volya Films B.V (NL)
Toegekende bijdrage: € 50.000

Striguni, speelfilm

Regisseur/scenarist: Aldo Tardozzi
Producent: ZIVA Production (HR)
Co-producent: De Productie (NL)
Logline: Een jonge bioloog, die onderzoek doet naar het eeuwige leven, ontdekt het verband tussen een vermist kind en het bestaan van Striguni - bovennatuurlijke wezens uit de lokale legendes die hun leven verlengen door de levenskracht van de kinderen weg te nemen.
Toegekende bijdrage: € 140.000

Vancouver, speelfilm

Regisseur/scenarist: Vanja d'Alcantara
Producent: Iota Production (BE)
Co-producent: Le Bureau (FR), Savage Film (BE), Volya Films (NL)
Logline: Toni, vrijgelaten uit de gevangenis, gaat weer bij haar moeder Betty wonen. Toni is vastbesloten haar dochter Anna terug te krijgen. Ze werkt in de brouwerij van haar oom, maar raakt verwikkeld in de zaken van Max, Anna's vader. Toni zal haar vechtlust moeten tonen om zich uit deze giftige omgeving te bevrijden, en haar plaats als moeder en vrije vrouw in te nemen.
Toegekende bijdrage: € 200.000

Five Seasons Of Revolution, documentaire

Regisseur/scenarist: Lina
Producent: No Nation Films GmbH (DE)
Co-producent: Docmakers BV (NL), Piraya Film OS (NO)
Logline: Lina is een jonge journaliste uit Damascus, Syrië. Ze begint de gebeurtenissen om haar heen vast te leggen en ontwikkelt zich noodgedwongen tot oorlogsverslaggever en uiteindelijk tot de onverwachte verteller van haar eigen lot.
Toegekende bijdrage: € 50.000

De volgende deadlines voor Realisering minoritaire speelfilm, lange animatie, documentaire, korte animatie en onderzoek & experiment zijn 16 mei, 29 augustus en 24 oktober 2022. Klik hier voor meer informatie m.b.t. speelfilm, lange animatie en documentaire en hier voor meer informatie m.b.t. korte animatie en onderzoek & experiment.

Beeld: Five Seasons of Revolution