Spring naar inhoud Spring naar footer

Realiseringsbijdrage voor twee speelfilms en twee documentaires

Speelfilms Drama Queen en Verliefd op Bali en documentaires De Godin van Flaminio en De Manager ontvangen alle vier een toekenning binnen de regelingen Realisering Speelfilm en Lange Animatiefilm en Realisering Lange Documentaire.

Met de selectie van de jeugdfilm Drama Queen streeft het Fonds naar een verrijking van het Nederlandse filmaanbod voor young-adults. Verliefd op Bali vertelt een romantisch familieverhaal met een intergenerationeel perspectief op de Indisch-Nederlandse identiteit en draagt daarmee bij aan de verdieping van het aanbod voor een breed publiek. De selectie van De Godin van Flaminio en De Manager draagt bij aan de verrijking en internationalisering van het aanbod voor kwalitatieve bioscoopdocumentaires.

Drama Queen

Regisseur: Dennis Bots
Scenarist: Esther Waij
Producent: Staccato Films
Coproducent: Saga Flanders, Nedfilm & Television
Logline: Angel is een vechter. Om in haar ruige wijk te kunnen overleven stelt ze zich flink hard op: jongens hoeven niet in de buurt te komen en ook de rest van haar klasgenoten houdt ze met een grote mond op afstand. Ze schaamt zich voor haar moeder Anita, zelf amper volwassen, die in een striptent werkt. Dan verschijnt Keli: een nieuw meisje in haar klas, dat Angels wereld op zijn kop zet. Voordat Angel begrijpt wat Keli precies in haar losmaakt, is Keli plots verdwenen – Angel gaat op zoek naar haar plek in de wereld, naar de liefde en naar Keli.
Toegekende bijdrage: €1.000.000

Verliefd op Bali

Regisseur: Johan Nijenhuis
Scenarist: Annelouise van Naerssen, Sander de Regt
Producent: Johan Nijenhuis & Co
Logline: Cornelie hoopt dat een reis naar Bali haar volwassen dochters dichter bij elkaar zal brengen. Ze had niet verwacht dat een reis naar het land van haar moeder hen confronteert met hun weggedrukte Indische geschiedenis. Pas als ze hun familieachtergrond ontrafelen kunnen ze geluk vinden in hun gezin en de liefde.
Toegekende bijdrage: €1.000.000

De Godin van Flaminio

Regisseur/scenarist: Kasper Verkaik
Producent: Stichting Eric Velthuis Film & TV
Coproducent: Les Films d’Ici
Logline: Flaminio Bertoni wilde niets liever dan kunst maken, maar zijn meesterwerk werd een auto: de Citroën DS. Verkozen tot mooiste auto aller tijden schiep Flaminio een stijlicoon van wereldfaam, maar bleef zelf anoniem. De DS, - de Godin - komt tot leven, en reist door het leven van haar mythische schepper en zijn kinderen. Zij wil weten wie hij was en wat het hem gekost heeft haar te maken.
Toegekende bijdrage: €161.863,00

De Manager

Regisseur/scenarist: Maartje Bakers
Producent: BIND
Coproducent: Polar Bear, Les Films du Balibari
Logline: De Manager is een strak vormgegeven conceptuele documentaire die de relatie tussen managers en hun personeel onderzoekt; de kijker wordt in verschillende functioneringsgesprekken tegenover leidinggevenden geplaatst en is zo onderdeel van het gesprek. In trainingen reflecteren managers op hun eigen rol. De Manager toont de zoektocht naar modern leiderschap en hoe we met elkaar altijd opzoek zijn naar beter en meer.
Toegekende bijdrage: €225.000,00

De eerstvolgende deadline voor Realisering Speelfilm en Lange Animatiefilm en Realisering Lange Documentaire is 23 januari 2023.

Beeld: De Godin van Flaminio, Drama Queen