Spring naar inhoudSpring naar footer

Realiseringsbijdrage voor drie speelfilms

Mandai River (Michaël Sewandono, Roelof Jan Minneboo), Truly Naked (Muriel d'Ansembourg) en Anna Ist (Rosanne Pel) ontvangen alledrie een toekenning binnen de regeling Realisering Speelfilm en Lange Animatiefilm. Bij de selectie wordt prioriteit gegeven aan oorspronkelijke scenario’s en geselecteerd op een kwalitatief hoogwaardig, divers en gedurfd aanbod.

Mandai River

Regisseur: Michaël Sewandono
Scenaristen: Roelof Jan Minneboo en Michaël Sewandono
Producent: Revolver Amsterdam
Coproducent: Epicmedia Productions
Logline: In de corrupte en gewelddadige wereld van de ontbossing in Indonesië raken de levens van de zelfdestructieve Nederlandse palmolie consultant Matthijs, de rebellerende Dayak Laskar en de wraakzuchtige jonge prostituee Pearl dramatisch met elkaar verstrengeld.
Toegekende bijdrage: €1.000.000

Truly Naked

Regie en scenario: Muriel d'Ansembourg
Producent: Isabella Films
Coproducent: Scala productions, Oberon Pictures, Cinema Defacto, Prime Time
Logline: Alec, opgegroeid in de schaduw van zijn vaders pornobedrijf, moet zijn eigen weg vinden naar intimiteit, wanneer hij voor een schoolproject geforceerd wordt samen te werken met de pittige tomboy Nina.
Toegekende bijdrage: €1.000.000

Anna Ist

Titel: Anna Ist
Regie: Rosanne Pel
Scenario: Rosanne Pel
Producent: Family Affair Films
Co-Producent: Junafilm (DE)
Logline NL: Na een verontrustende en absurde familie-vakantie, confronteert Anna (35) haar moeder en zus met het feit dat ze haar grens hebben overschreden. Anna’s laatste poging tot toenadering is een ultieme provocatie en tegenlijk een definitief betoog gehoord te worden.
Toegekende bijdrage: €750.000

De eerstvolgende deadline voor de regeling Realisering (Mainstream) Speelfilm en Lange Animatiefilm staat op 29 augustus 2022. Lees meer.

Beeld: Mandai River, Anna Ist