Spring naar inhoudSpring naar footer

Playgrounds ontvangt toekenning Talentontwikkeling in de Regio met Next

Next is gestart in 2016, op initiatief van Stichting Playgrounds, met als doel talenten een individueel traject aan te bieden waarin een talent begeleiding krijgt op vooraf geformuleerde artistieke en zakelijke doelen.

Bovendien worden de talenten actief op de juiste plekken in een breed en internationaal netwerk van producenten, festivals, distributeurs, en vertoners en opdrachtgevers terecht komen, om zo een toekomstbestendige beroepspraktijk te ontwikkelen.

Vanuit de individuele behoeften van de makers ontstaan aanknopingspunten voor het organiseren van breder toegankelijke workshops, masterclasses en labs; zo profiteren ook andere makers van het traject. Een belangrijk speerpunt is dat opgedane kennis gedeeld wordt en dat de makers onderling hun ervaringen delen.

Next maakt deel uit van het programma Talenthub Brabant, een Brabantbreed interdisciplinair programma voor talentontwikkeling op maat voor alle kunstdisciplines. Next wordt structureel ondersteund door de Provincie NoordBrabant en Kunstloc.

De commissie is positief over het voorgestelde traject, ook omdat er breed wordt ingezet: er is ruimte voor verschillende talenten, waaronder ook autodidacten, in diverse categorie├źn, zoals documentaire en animatie. De talenten en hun behoeften staan centraal bij Next en dat maakt het traject kansrijk en verdiepend.

De volgende deadline voor Talentontwikkeling in de Regio is op 28 september 2021.