Spring naar inhoud Spring naar footer

Nieuwe mainstreamfilms ondersteund in ontwikkeling en realisering

In het kader van de nieuwe regelingen voor mainstream speelfilm en lange animatiefilm, zijn twee projecten geselecteerd door een commissie van het Fonds. Khalid en de Toversteen krijgt ondersteuning in ontwikkeling en Soof 3 in realisering.

Ontwikkeling mainstream speelfilm
Khalid en de Toversteen

Regie: Johan Nijenhuis
Scenario: Sander de Regt en Najib Amhali
Producent: Johan Nijenhuis & Co
Co-producent: Het Huis van Asporaat
Logline:
Als Khalid ontdekt dat de steen uit zijn opa’s erfenis, een toversteen is met daarin een wens vervullende Djinn, probeert hij het respect van de populaire groep op school te ‘kopen’. Hij verliest daarbij zijn echte vrienden uit het oog, totdat de grootste pestkop de toversteen in handen krijgt.

Realisering mainstream speelfilm
Soof 3
Regie: Anne de Clercq
Scenario: Eddy Terstall, Anne de Clercq, Luuk van Bemmelen
Producent: KeyFilm en Millstreet Films
Logline: Eindelijk heeft Soof haar leven op de rit. Ze is gelukkig, de KookSoof loopt prima en de kinderen zijn klaar om uit te vliegen. Net wanneer ze slecht nieuws krijgt, komt dochter Sascha thuis en stelt haar verloofde voor. Soof grijpt het huwelijk aan om haar kop in het zand te steken. Soof moet leren zelf ook eens hulp toe te laten, dat haar familie van haar houdt en dat ze die hulp waard is.

De aanvragen zijn beoordeeld door een commissie van het Fonds, waaronder drie externe adviseurs met kennis en ervaring op het gebied van inhoudelijke kwaliteit, productie, marketing en distributie. De regelingen ontwikkeling en realisering mainstream speelfilm en lange animatiefilm zijn speciaal in het leven geroepen voor nieuwe Nederlandse films die het ambitieniveau hebben om in kwaliteit en toegankelijkheid een breed publiek in Nederland aan te trekken.

De commissie bestaat uit minimaal vijf commissieleden, waaronder drie externe adviseurs met kennis en ervaring op het gebied van inhoudelijke kwaliteit, productie, marketing en distributie.De volgende deadlines voor deze regelingen zijn in 2020, de data worden in november bekendgemaakt. Meer informatie: ontwikkeling en realisering mainstream speelfilm en lange animatiefilm.

(Foto: Soof 2)