Spring naar inhoudSpring naar footer

Nederlands Filmfonds start pilot duurzaamheid voor 6 producties in 2021

Tijdens de laatste editie van het NFF werd op initiatief van de Universiteit van Utrecht een rondetafelgesprek gehouden met als onderwerp; “Hoe staat het in de filmwereld met het duurzaam produceren?"

Verschillende producenten en regisseurs waren uitgenodigd hun gedachten te delen en ook schoven Tim Wagendorp (Vlaams Audiovisueel Fonds), George van Breemen (Nederlands Filmfonds) en ikzelf (Green Film Making) aan. Heel goed om weer eens met alle betrokken partijen te kunnen sparren over hoe we samen kunnen optrekken. Iedereen is zich inmiddels zeer bewust van de stappen die tijdens producties genomen kunnen worden. De producenten en de regisseurs gaven zelf aan dat ze er best een schepje bovenop willen doen en het zouden begrijpen als er vanuit de fondsen en financierders ook naar dit punt gekeken wordt.

Op basis van recent onderzoek van de Universiteit Utrecht start het Nederlands Filmfonds dit jaar een nieuw traject waarbij een aantal pilotprojecten zullen worden ondersteund om duurzamer te werken.

Lees hier meer over dit wetenschappelijk onderzoek en de pilotprojecten van het Nederlands Filmfonds.