Spring naar inhoud Spring naar footer

Nederlands Filmfonds ontwikkelt Immersive Storytelling Workshop in samenwerking met TFL

Het Nederlands Filmfonds initieert een intensieve workshop over Immersive Storytelling in samenwerking met TorinoFilmLab.

De workshop vindt plaats van 26-30 oktober in het kader van TFL-Extended, waarbij TorinoFilmLab zijn kennis en netwerk inbrengt om de workshop mede vorm te geven. Doordat het Filmfonds samen met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie intensief investeert in interactieve en immersieve projecten via de Immerse\Interact-regeling kwam de noodzaak naar boven voor een verdieping in storytelling binnen dit genre. “Dit is een jong werkveld. De workshop is geïnitieerd om de kwaliteit van storytelling een boost te geven, maar ook om creatieve en technische kennis uit te wisselen en een internationaal netwerk op te bouwen.” Dorien van de Pas, hoofd New Screen en voorzitter commissie Immerse\Interact.

De selectie bestaat uit 8 projecten (5 Nederlandse, 2 Luxemburgse en 1 Belgische). De geselecteerde teams hebben al ervaring in het ontwikkelen van immersieve content en hebben op dit moment een project in ontwikkeling. Tijdens de workshop krijgen de deelnemers de kans vijf dagen lang de wereld van immersieve en/of interactieve storytelling te verkennen, zowel vanuit een theoretische als een praktische benadering.

De content wordt ontwikkeld onder begeleiding van Head of Studies Michel Reilhac (Fr). Hij werkt aan de projecten met zogenaamde mentoren:

- Alysha Naples (VS), immersive ontwerper en Chief Experience Officer bij Tin Drum, zij kijkt met name naar User Experience Design;

- Yonatan Munk (VS), expert op Creative Technology, en heeft een PhD op Integrative Biology van de University of Berkeley;

- Ioulia Isserlis (Rusland), een prijswinnende VR-producente, regisseur en schrijver werkend vanuit Berlijn. Zij richt zich op Story Writing, en participeert direct in de workshop binnen een VR-platform.

De 8 geselecteerde projecten zijn:

Soleils Noirs Stéphane Hueber-Blies (schrijver,regisseur) en Nicolas Blies(schrijver,regisseur), Luxemburg

A Love of Y2K Laura Mannelli (bedenker, regisseur) en Frederick Thompson (immersieve designer en chef technologie), Luxemburg

Noa Jan De Deken (regisseur), Belgie

Dna? And?. Iris van der Meule (regisseur) en Corinne Meijers (producent), Nederland

Anoushka Tamara Shogaoulu (regisseur, producent) en Marcela Stolzmann (producent), Nederland

Blurring Boundaries Quirine Racké (regisseur) en Helena Muskens (regisseur), Nederland

The Virtual Group Steye Hallema (regisseur), en Eric Magnée (technisch producent) Nederland

Blood of the Moon Firat Sezgin (producent) en Abner Preis (regisseur), Nederland