Spring naar inhoudSpring naar footer

In memoriam: Suzanne van Voorst

Wij zijn stil en verdrietig vanwege het overlijden van onze dierbare oud-collega en vriendin Suzanne van Voorst (1954-2024).

Altijd bescheiden, warm, slim en bovenal begaan met de ander. Suzanne laat een diepe indruk op ons na. Met een groot hart voor film bouwde ze vanaf de jaren ‘80 een grote staat van dienst op o.a. als producent binnen de documentaire-sector. In haar werk als filmconsulent bij het Filmfonds was ze een kei in het herkennen en stimuleren van talent. Ze maakte een groot aantal documentaires mogelijk, waaronder De Kinderen van Juf Kiet (regie Peter en Petra Lataster) 0,03 seconde (regie Suzanne Raes) en The Wasteland (regie Chris Teerkink) die onlangs tijdens IFFR in première ging.

“Omdat het over werkelijkheid gaat. Beter gezegd, omdat het ‘iemands’ blik op de werkelijkheid is. Dat echte personen vertellen of laten zien wat er in hun leven is gebeurd, blijft eindeloos fascinerend om naar te kijken.”, vertelde ze enkele jaren terug in een terugblik op haar consulentschap.

In december 2023 bezocht Suzanne het Filmfonds om persoonlijk afscheid te nemen van haar oud-collega’s. Haar moed, kracht en vitaliteit die ze ondanks haar ziekte met ons deelde, raakten ons diep. We gaan haar zo vreselijk missen.