Spring naar inhoudSpring naar footer

HR-voucher: subsidie voor professionalisering van HR- en organisatiebeleid

*Het is per 24 maart 2022 niet meer mogelijk de HR-voucher aan te vragen.

Met de voucher kun je voor maximaal € 20.000 een HR-adviseur inhuren, die je verder helpt met de HR-vraagstukken in je organisatie. Bijvoorbeeld voor advies over verschillende Fair Pay contractvormen, de ontwikkeling en de uitvoering van het opleidingsbeleid voor je medewerkers of begeleiding bij de uitvoering van diversiteitsbeleid in je organisatie.

Initiatiefnemers

De HR-voucher is een initiatief van de zes rijkscultuurfondsen, waaronder het Nederlands Filmfonds en wordt bekostigd door OCW. Het CAOP ondersteunt in de uitvoering.

Veranderingen ten opzichte van de eerste aanvraagronde

Vanaf begin 2021 tot juli 2021 kon de HR-voucher al eerder aangevraagd worden voor een bedrag van €6.000, - (incl. btw). Het bedrag is deze nieuwe ronde dus hoger (€20.000, - incl. btw). Daarnaast is de groep mogelijke aanvragers uitgebreid. Dat zit zo: je kunt de HR-voucher aanvragen als de instelling/het gezelschap waar je werkt via een specifieke regeling subsidie ontvangt van een rijkscultuurfonds. Het aantal regelingen is voor deze nieuwe aanvraagronde van de HR-voucher uitgebreid. Zo kunnen nu ook organisaties die vallen onder de regeling projectsubsidie Filmfestival de HR-voucher aanvragen. Op de website waar je de voucher aan kunt vragen staat een complete lijst van deze subsidieregelingen per rijkscultuurfonds.

Voor eerdere aanvragers

Kun je een HR-voucher aanvragen, als een eerdere aanvraag al gehonoreerd is? Ja dat kan. Houd er dan wel rekening mee dat het maximaal aan te vragen bedrag (€20.000, -) verminderd dient te worden met het eerder toegekende bedrag. Eerdere aanvragers kunnen vanaf 21 februari aanvragen omdat de eerste vier weken nieuwe aanvragers voorrang krijgen.

Online spreekuur

Wil je de HR-voucher aanvragen, maar heb je nog geen duidelijk idee voor welk vraagstuk? Ben je opzoek naar inspiratie of heb je nog inhoudelijke vragen? Op 15 februari van 10.00 uur tot 11.00 uur is er een online spreekuur. Je kunt je hiervoor vrijblijvend aanmelden via hrvouchercul[email protected] onder vermelding van je naam en de organisatie waarvoor je werkt. We gaan tijdens het online spreekuur vooral in op de voorwaarden en de regeling zelf en de mogelijkheden die je hebt als aanvrager. Eerder individueel contact opnemen kan natuurlijk ook altijd.

Aanvragen

Benieuwd of jouw organisatie een aanvraag kan doen? Kijk dan op www.hrvouchercultuur.nl. Hier kun je ook een aanvraag indienen en interviews vinden met eerdere aanvragers voor inspiratie. We moedigen je aan telefonisch (070) 376 57 72) en via de mail contact op te nemen of mee te doen aan het online spreekuur. Je kunt terecht met alle vragen, ook als je nog niet helemaal duidelijk voor ogen hebt voor welk vraagstuk je de HR-voucher zou willen inzetten.