Spring naar inhoud Spring naar footer

Eerste toekenningen voor IMMERSE\INTERACT

In het kader van de nieuwe regeling Immerse\Interact steunen het Nederlands Filmfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie 11 projecten binnen het interdisciplinaire medialandschap:

Ontwikkeling

Dust
Floris Kaayk
Producent: Stichting seriousFilm
Logline: Dust biedt een reis naar het einde van de aarde, naar het moment waarop de zon haar waterstof heeft opgebrand en al het leven op aarde zal zijn geëindigd of zijn uitgewaaierd over het heelal.

Symbiosis
Marcel van Brakel, Mark Meeuwenoord, Edwin Kuipers, Luciano Pinna
Producent: Stichting Polymorf Pervers
Logline: Symbiosis is een speculatieve, performatieve en multi-zintuigelijke VR ervaring geïnspireerd op Donna Harraway’s boek Staying With The Trouble.

Flow VR
Adriaan Lokman
Producent: Valk Productions B.V.
Logline: De ons omringende onzichtbare wind en kleinere luchtverplaatsingen tonen en beïnvloeden een ogenschijnlijk alledaagse dag met dramatische gevolgen. Dit wordt in de vorm van een interactieve installatie letterlijk voelbaar. De kijker/deelnemer wordt ondergedompeld in deze virtuele wereld waarin het onzichtbare zichtbaar wordt.

Solid Geographies, Portraits of the Everyday
RNDR, Make Move Think
Producent: RNDR
Logline: How human movement exposes and deepens the narrative of who we are. A cinematic and immersive environment offers the experience and interaction with solid geographies of the everyday act of walking. By harvesting and materializing meaningful traces left by our bodies while walking, an alternative spatial biography of ourselves emerges.

The Imaginary Friend
Steye Hallema
Producent: Stichting Submarine Channel
Logline: The Imaginary Friend vertelt het verhaal van een jongen van 8 jaar met heel veel fantasie. Hij heeft een denkbeeldige vriend, namelijk jij, de kijker. Wanhopig probeert hij zijn omgeving te overtuigen dat jij bestaat, want hij is toch niet gek, of wel?

De Metamorphose (Kafka’s Die Verwandlung)
Camiel Schouwenaar, Bastiaan Hooijmeijer
Producent: Happy Ship
Logline: Gregor is veranderd in een akelig insect en verlangt naar een menswaardig bestaan. Opgesloten in zijn kamer ben je deelgenoot van Gregors lijdensweg. Kun jij hem helpen om zijn metamorfose te accepteren? Ervaar het in VR! Over empathie, eenzaamheid, machteloosheid, frustratie en noodzaak tot loslaten.

Friend-Ship
Lucia Moreno Murillo
Producent: Lucia Momu
Logline: Friend-ship is the story of a serial killer crime on a fish farm. This medium length noir comedy film is conceived to been visualized form inside an immersive and interactive structure that places the audience in the interior of a crime.

Voor de Liefde: Klik op F
Maarten Groen, Jessie Tiemeijer
Producent: DPPLR B.V.
Logline: In de verre toekomst blijkt de mens lichamelijk en geestelijk volkomen anders te zijn dan in het jaar 1967. Een Interactieve beleving gebaseerd op het boek Voor Liefde: Klik op F van Renate Dorrestein.

Realisering

Club Colombia
Jan Rothuizen
Producent: Stichting Zesbaans
Logline: Club Colombia is een online reisverhaal naar alledaagse plekken in Colombia waar de erfenis van het verleden en de daadkracht van de toekomst voelbaar is. In deze documentaire onderzoeken kunstenaar Jan Rothuizen en het nieuwe media-collectief Zesbaans de grenzen tussen een persoonlijk reisverslag en een reportage van een land in transitie.

Sacred Hill
Klasien van de Zandschulp, Ali Eslami
Producent: Klasien van de Zandschulp
Logline: The visitors of the installation (the characters) play the role of new inhabitants undergoing their first sacred experience in Sacred Hill. Set in a future speculative space, the characters will be able to stretch their human imagination to reach a collective and unique alternate state of mind in a virtual reality.

Shadow Game
Eefje Blankevoort, Els van Driel, Sara Kolster
Producent: Stichting Traktor
Logline: Duizenden minderjarige vluchtelingen proberen dagelijks levensgevaarlijke grenzen in Europa over te steken, in de hoop op een beter leven. Onderwijl zijn ze gedwongen om in razendsnel tempo volwassen te worden. Hoe ontwikkelt een kind zich onder zulke extreme omstandigheden tot jongvolwassene?

Een externe adviescommissie selecteerde de projecten. De samenwerkende partners zochten voor Immerse\Interact naar projecten waar artistiek onderzoek en experiment op het vlak van digital storytelling en de inzet van interactieve of immersieve media centraal staan.

De regeling Immerse\Interact is opgezet met de extra financiële impuls voor vernieuwing uit het regeerakkoord. Hiermee kon de voormalige Non-fictie Transmediaregeling, eerder opgezet door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Filmfonds, worden verbreed en is het nu mogelijk om voor zowel fictie- als documentaire-projecten aan te vragen.

Dit is de eerste toekenningsronde van deze nieuwe regeling. De volgende deadline voor Immerse\Interact is op 27 augustus Klik hier voor meer informatie.

Still: Shadow Game, foto door Cigdem Yuksel