Spring naar inhoud Spring naar footer

Cultuur in Beeld 2017

Op woensdag 7 december 2016 vond de jaarlijkse kunst- en cultuurconferentie Cultuur in Beeld plaats, georganiseerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit jaar stonden de thema’s diversiteit en verbinding centraal.

Tijdens Cultuur in Beeld gaven het Nederlands Filmfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie een presentatie over innovatie aan de hand van de Non-Fictie Transmediaregeling. Joris van Ballegooijen van het Stimuleringsfonds Creatieve industrie vertelde hoe deze regeling nieuwe vormen van documentaire maken en storytelling stimuleert.

Initiatiefnemer Eefje Blankevoort presenteerde hoe het gerealiseerde interactieve journalistieke project De Asielzoekmachine tot inspirerende nieuwe inzichten over het Nederlandse asielbeleid heeft geleid.

De fondsen willen met de Non-Fictie Transmediaregeling projecten met artistieke kwaliteit binnen het interdisciplinaire medialandschap stimuleren, alsmede cross-overs en innovatie bevorderen bij producties waarin filmische elementen, vormgeving en e-cultuur samenkomen. De regeling staat ook open voor internationale coproducties. Klik hier voor meer informatie.