Spring naar inhoud Spring naar footer

Binnenkort aanvragen voor Music Mayday

Het kwam al een keer voorbij in onze nieuwsbrief: het Filmfonds nodigt filmmakers uit hun muzikaliteit te verbeelden in de speciale, eenmalige regeling Music Mayday!

We dagen je bij deze regeling uit het thema breed op te vatten, oftewel: ‘to the beat of your own drum’. Hoe inspireert muziek jou als filmmaker in coronatijd? Mis je vooral de beukende beats of voel jij je eerder als het orkest op de Titanic? Word je politiek geïnspireerd door hiphop of queer clubcultuur? Wil je - hoe dan ook - woorden vervangen door noten? Neem die energie en maak het tot een film die productioneel nog dit jaar gerealiseerd kan worden.

Deze regeling is gericht op filmproducties, waarbij de zeggingskracht van poëzie van muziek als uitgangspunt dient, van zowel ervaren en beginnende makers. Je kunt je project aanmelden als (lange of korte) documentaire of fictiefilm, geanimeerd of hybride. Daarnaast biedt de regeling ook de mogelijkheid om jeugd- en familiefilmplannen te realiseren.

De bijdrage vanuit Music Mayday hangt af van de aard, lengte en omvang van je project. Met een maximum van €500.000 voor een speelfilm of lange animatiefilm en €50.000 voor filmproducties van een regisseur die voldoet als aanvrager.

De deadline voor aanvragen staat op dinsdag 25 mei 2021 om 17:00 uur. Let op: Aanvragen is mogelijk vanaf de week van 10 mei 2021. Houd de website van het Filmfonds in de gaten voor een exacte datum.

Lees alvast alles over Music Mayday