Spring naar inhoudSpring naar footer

Bijdrage Low Budget regeling voor Alleenoverleven en Call Me Agnes

Uit onze Low Budget regeling zijn de afgelopen ronde twee projecten geselecteerd. De regeling is speciaal voor teams die een filmproductie van tenminste 60 minuten willen maken volgens een low budget concept, waarbij authenticiteit en urgentie centraal staan. Het uitgangspunt is dat projecten inhoudelijk en/of in aanpak grensverleggend zijn en een helder en consistent cinematografisch concept hebben, dat door het hele team wordt gedragen.

Tijdens deze ronde werd Alleenoverleven geselecteerd voor een ontwikkelingsbijdrage en ontvangt Call Me Agnes een realiseringsbijdrage.

Ontwikkelingsbijdrage:

Alleenoverleven

Regisseur/scenarist: Herbert Alfonso Jansen
Producent: CABIN Content
Logline: Alleenoverleven is een Afro-surrealistische film over Djunie, een levensmoede Antilliaanse kunstenaar, die na een misdiagnose van de arts te horen krijgt dat hij toch niet terminaal is. Vast in zijn absurdistische bestaan wordt hij vastgelegd door de nihilistische filmmaker Awa, die hem helpt om de moed te vinden te ontsnappen uit het leven dat hem gevangen lijkt te houden in Zwolle.

Realiseringsbijdrage:

Call Me Agnes

Regisseur/scenarist: Daniel Donato
Co-scenarist: Lucas Camargo de Barro
Producent: near/by film
Logline: Agnes' leven draait om badminton spelen met haar queer vrienden en werken in haar afhaalrestaurant aan huis met haar beste vriendin en drag mother, Rini. Als onverwacht haar jongere broer uit Indonesië arriveert, herleeft Agnes haar herinneringen in een mix tussen fictie, musical en het echte leven.

Eerdere titels binnen de Low Budget regeling zijn bijvoorbeeld Shady El Hamus’ De Libi en Drama Girl van Vincent Boy Kars. De deadline voor de eerstvolgende ronde om aan te vragen voor de regeling staat op maandag 12 september 2022. Klik hier voor meer informatie.

Beeld: Alleenoverleven, Call Me Agnes