Spring naar inhoudSpring naar footer

Benedetta van Paul Verhoeven en Quo Vadis, Aida? Jasmila Žbanić ondersteund

In het kader van de regeling Realisering minoritaire coproducties heeft het Fonds twee nieuwe internationale coproducties gehonoreerd. Het gaat om de speelfilms Benedetta van Paul Verhoeven en Quo Vadis, Aida van Bosnisch filmmaker Jasmila Žbanić.

Benedetta van Paul Verhoeven speelt zich af in Toscane in de 15de eeuw. De pest verwoest het hele land. Benedetta Carlini sluit zich als novice aan bij het klooster in Pescia. De komst van Benedetta, wie al van kinds af aan wonderen verricht, heeft directe en grote gevolgen voor het leven in de gemeenschap. Met Virginie Efira als Benedetta, Charlotte Rampling en Lambert Wilson.

Benedetta
Regie: Paul Verhoeven

Scenario: David Birke & Paul Verhoeven
Producent: SBS Productions (FR) in coproductie met Topkapi Films (NL)

Quo vadis, Aida? vertelt het verhaal van Aida, een lerares Engels van middelbare leeftijd die met haar man en twee volwassen zonen in een VN-basis leeft, waar ze onderdak en bescherming zoeken nadat het Servische leger Srebrenica heeft bezet. Ze werkt bij de VN als vertaler en gelooft dat ze hier veilig is. Het systeem van bescherming en empathie begint echter uit elkaar te vallen. Aida moet haar gezin redden. Quo vadis, Aida? is een internationale coproductie met Bosnië-Herzegovina, Nederland, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Noorwegen. Jasmila Žbanić maakte eerder de prijswinnende films Grbavica en Na Putu.

Quo vadis, Aida?
Regie & scenario: Jasmila Žbanić
Producent: Deblokada (BA) in coproductie met Coop99 (AT), N279 Entertainment (NL), Indie Production (FR), Razor Film (DE), Tordenfilm (NO) en Ziva Productions (HR).

Klik hier voor meer informatie over de regeling Realisering minoritaire coproducties en de voorwaarden. De aankomende deadlines voor indiening van aanvragen zijn 28 augustus en 30 oktober 2018.