Spring naar inhoudSpring naar footer

Sandra den Hamer

Den Hamer brengt een schat aan ervaring in de filmsector met zich mee. Naast haar bestuurlijke expertise binnen de filmsector en stevige vakinhoudelijke kennis, heeft zij een omvangrijk netwerk binnen de (inter)nationale filmindustrie. Den Hamer was 15 jaar lang directeur-bestuurder van Eye Filmmuseum. Daarvoor was ze 23 jaar werkzaam voor het International Film Festival Rotterdam, waarvan de laatste 10 jaar als directeur. Vanuit beide functies werkte zij nauw samen met het Filmfonds, met name op het gebied van internationale samenwerking en sectorbrede vraagstukken.

“Film en filmcultuur in Nederland gaan mij aan het hart. Ik spring er graag voor in de bres, samen met de collega’s van het Fonds, samen met de Nederlandse filmsector," aldus Sandra den Hamer. Te midden van het snel bewegende speelveld zal Den Hamer zich de komende periode onder meer richten op de artistiek-inhoudelijke koers van het Fonds, de overkoepelende vragen vanuit de sector en de voorbereidingen op het nieuwe beleidsplan.

Per 1 mei 2023 neemt Sandra den Hamer het interim bestuur over van Peter Schrurs in verband met de afwezigheid van directeur-bestuurder Bero Beyer. Lees meer