Spring naar inhoudSpring naar footer

Iwana Chronis

Hoofd Selective Funding

Iwana is verantwoordelijk voor het artistiek-inhoudelijke beoordelingsproces van filmaanvragen in alle categorieën en medeverantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de artistiek-inhoudelijke koers van het Fonds. De regelingen waar zij bij betrokken is zijn Ontwikkeling & Realisering Speelfilm en Lange Animatie, Ontwikkeling & Realisering Lange Documentaire, Cinescoop, CineDoc, Teledoc en OASE.

Iwana Chronis (1977) is sinds 2021 werkzaam als Hoofd Selective Funding bij het Filmfonds. Daarvoor werkte zij twee jaar als filmconsulent bij het Fonds en was zij betrokken bij de oprichting van de International Coalition for Filmmakers at Risk, een initiatief van IDFA, IFFR en de European Film Academy, dat in 2020 werd gelanceerd.

Bij IDFA cureerde zij de 2018 & 2019 IDFA Industry Talks en werkte zij tevens als consultant bij Movies that Matter. Van 2009-2017 gaf zij leiding aan IFFR’s Hubert Bals Fonds, dat ondersteuning biedt aan uitzonderlijk filmtalent uit Afrika, Azië, Latijns Amerika en het Midden Oosten. Gedurende deze periode initieerde en coördineerde zij onder meer de HBF+Europe coproductieregeling, mensenrechtenprogramma Brave Cinema en talentontwikkelingstraject Boost! (voorloper van Boost NL).

Bij het Prins Claus Fonds coördineerde ze tussen 2005 en 2008 het Cultural Emergency Response (CER) programma voor bedreigd internationaal cultureel erfgoed. Iwana heeft een MA in Theater-, Film- en Televisiewetenschappen van Universiteit Utrecht en een MA in Social Theory van de Universiteit van Melbourne. Zij is een alumnus van EAVE Ties that Bind en het Leiderschap in Cultuur (LinC) programma van de Universiteit van Utrecht.