Spring naar inhoud Spring naar footer
Spring naar inhoud

Internationale festivalselectie

Subsidie
Status:
Open

Wanneer een speelfilm of lange documentaire is geselecteerd voor een toonaangevend internationaal filmfestival kan de producent bij het Filmfonds een eenmalige bijdrage aanvragen als tegemoetkoming voor reis - en verblijfskosten. De majoritaire filmproductie of minoritaire coproductie moet met een realiseringsbijdrage van het Fonds tot stand zijn gekomen.

Zie voor de lijst Internationaal filmfestivals: Internationale festivalselectie & Buitenlandse arthouse film en documentaires - Hoofdstuk 7 van het Financieel en Productioneel Protocol.

Wie komt in aanmerking?

Een productiemaatschappij (een rechtspersoon, dus geen eenmanszaak of VOF) die minstens twee jaar in het Koninkrijk der Nederlanden, een lidstaat van de EU, EER of in Zwitserland gevestigd is en op continue basis films en andere audiovisuele producties produceert en exploiteert. De productiemaatschappij die wordt vertegenwoordigd door een producent.

Bijdrage
  • 75% tot een maximum van € 1.000 voor een majoritaire film (festivalselectie binnen Europa)
  • 75% tot een maximum van € 1.500 voor een majoritaire film (festivalselectie buiten Europa)
  • 50% tot een maximum van € 500 voor een minoritaire film (festivalselectie binnen en buiten Europa)

De kosten mogen niet al op andere wijze door het Fonds, EYE of derden zijn vergoed. Deze bijdrage kan slechts eenmaal verstrekt worden per filmproductie.

Alle richtbedragen vind je in Hoofdstuk 2 van het Financieel en Productioneel Protocol.

Wanneer aanvragen?

Aanvragen kan tot uiterlijk 2 maanden na vertoning op het festival. Voor een lijst van internationale festivals kun je kijken in hoofdstuk 7 van het Financieel en Productioneel Protocol.

Procedure

De afdeling International toetst de aanvraag. Op grond van artikel 3 van het Algemeen Reglement beslist de directeur/bestuurder over de aanvraag.

Reglementen en protocollen
Subsidie aanvragen

Aanvragen kan door de digitale versie van het aanvraagformulier met bijlagen in te dienen via Frame. Je aanvraag is geldig wanneer je in het formulier akkoord gaat met onze voorwaarden. Het is niet langer nodig het formulier te downloaden en ondertekend naar ons op te sturen. Uitsluitend volledige aanvragen worden in behandeling genomen. Gebruik deze checklist voordat je je aanvraag indient, zodat je zeker weet dat deze in behandeling wordt genomen.

Start met de aanvraag

Voor het indienen van de digitale aanvraag log je in op Frame. Als je nog geen inloggegevens hebt vraag je eerst een nieuw account aan. Vraag hier een nieuw account aan. Houd er rekening mee dat dit twee werkdagen kan duren. Heb je de aanmeldgegevens ontvangen? Start je aanvraag dan via onderstaande knop en volg deze stappen:

  1. Selecteer - indien van toepassing - het account waarmee je wil indienen.
  2. Klik op de categorie waarvoor je aanvraagt, in dit geval: Filmactiviteiten.
  3. Kies voor Internationale Festivalselectie.

Hulp nodig? We helpen je graag!

Heb je een inhoudelijke vraag over deze regeling? Neem dan contact op met: