Spring naar inhoud Spring naar footer

Zondag 27 september: seminar animatieregie

Tijdens het Nederlands Filmfestival 2015 organiseren het NFF en de Dutch Directors Guild (DDG), met steun van het Nederlands Filmfonds een seminar over de regie van lange animatiefilms. Voor live-action- en animatieregisseurs, concept artists en storyboarders, scenaristen, producenten en documentairemakers die meer willen weten over het regisseren van animatie-features.

Buitenlandse en Nederlandse animatieregisseurs geven inzicht in hun werkwijze en delen hun ervaringen met het publiek. Er wordt ingegaan op verschillende animatietechnieken en het seminar wordt afgesloten met een ronde tafeldiscussie over de state-of-the-art van de Nederlandse animatieregie en de toekomst van de lange animatiefilm.

Laat je informeren en inspireren door deze experts:
Rémi Chayé, A Long Way North (Prix du Public au Festival International du Film d'Animation d'Annecy 2015); Karsten Kiilerich, o.a. Albert, The Ugly Duckling and Me! en de Oscar genomineerde shortWhen Life Departs. Momenteel werkt hij aan een Nederlandse-Deens-Duitse coproductie. Jan Bultheel Cafard, die dezelfde avond zijn Nederlandse première beleeft op het Nederlands Film Festival.
Nederlandse sprekers: Mascha Halberstad (o.a.The Prodigy: Wild Frontier), Erik van Schaaik (o.a. Gouden Kalf nominatie Under the Apple Tree), Joost Lieuwma (o.a. Paniek!) en Hans Walther (o.a.De Sprookjesboom). De dagvoorzitter is Martijn Winkler, voorzitter van de DDG.
Seminar animatieregie
Zondag 27 september 2015
12.30 – 17.00 uur – met aansluitend borrel
TivoliVredenburg, Pandorazaal
Voertaal Engels en Nederlands
Seminar animatieregie | Bestel kaarten hier
Première Cafard | Bestel kaarten hier
Download hier het verslag van het Seminar animatiescenario 2014