Spring naar inhoudSpring naar footer

Zeven documentairemakers krijgen toekenning uit Oase

Het Nederlands Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds investeren € 56.000 in Oase 2021.

Dit jaar ontvangen zeven documentairemakers de door hen gevraagde bijdrage:

The Woman Who Made Van Gogh Famous
Regisseur Willemiek Kluijfhout

Mogelijkheid van een Mens
Regisseur Vanesa Abajo Pérez

Al Green - the Man, the Artist, the Reverend
Regisseur Carine Bijlsma

Het Taboe
Regisseur Carmen Cobos

The Beauty of War
Regisseur Ineke Smits

Huisje Boompje Beest
Paul Sin Nam Rigter

Stained Steel
Regisseur Esther Hertog

Het Nederlands Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn in 2013 gestart met Oase, een vrijplaats die door onafhankelijke documentaire regisseurs kan worden aangevraagd om filmplannen te ontwikkelen voor lange documentaires met cinematografische kwaliteit.

Oase stimuleert de ontwikkeling van zogenoemde treatments - de verkorte versie van een script. Op basis hiervan kan de documentairemaker in samenwerking met een producent werken aan de verdere ontwikkeling en eventuele realisering van de documentaire.

De bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds komt vanuit een CultuurFonds op Naam, het Mady Saks Fonds. Dit fonds werd ingesteld door de in 2006 overleden cineaste Mady Saks.

In 2022 zal er opnieuw één aanvraagronde voor Oase zijn. Aanvragen kunnen uitsluitend bij het Nederlands Filmfonds worden ingediend vanaf januari 2022 t/m maandag 21 maart 2022. De aanvragen worden door de fondsen gezamenlijk beoordeeld. Klik hier voor meer informatie over de uiterste aanvraagdatum, richtlijnen en aanvraagprocedure.