Spring naar inhoud Spring naar footer

Zes toekenningen Filmeducatiehubs 2021

In het kader van de regeling Filmeducatiehubs hebben zes educatiehubs projectsubsidie voor twee jaar gekregen.

Filmeducatiehubs zijn regionaal ingebedde organisaties voor film, die activiteiten
voor film- en beeldeducatie in de regio afstemmen en vraag en aanbod samenbrengen. Het doel is te zorgen dat meer kinderen in het primair en voortgezet onderwijs leren reflecteren op bewegend beeld en zelf ook ervaring opdoen met het creëren ervan.

Door de nieuwe ronde toekenningen wordt landelijke dekking behaald en daarmee is een van de strategische agendapunten van de sector gerealiseerd. Daarnaast vindt de commissie dat de hubs in coronatijd, terwijl de scholen veelal dicht waren, hun plannen op flexibele wijze hebben aangepast.

De volgende zes hubs krijgen subsidie:

  • Stichting De Toneelschuur – Filmeducatiehub Noord-Holland
  • Stichting Filmhuis Den Haag – Filmeducatiehub Zuid-Holland
  • Stichting Film- en Theatercentrum Plaza Futura - Filmeducatiehub Zuid
  • Stichting Forum Groningen – Filmeducatiehub Noord (voorwaardelijke toekenning)
  • Stichting Lux – Filmeducatiehub Oost
  • Stichting Theater de Lieve Vrouw - Filmeducatiehub Midden Nederland

Het afgelopen jaar is er door het communicatiebureau Verve en de zes hubs geïnvesteerd in de ontwikkeling van een nieuwe communicatiestrategie en website. Op filmeducatie.nl vind je de plek waar alles samenkomt, de grootste filmdatabase waar leraren makkelijk films, kant en klare filmlessen en leuke workshops kunnen vinden voor in de klas of in het theater. Trainingen en cursussen om je bij te scholen, aangevuld met inspirerende tips van leraren uit hun lespraktijk. Een filmhub dichtbij die je verder helpt met filmeducatie. En natuurlijk een netwerk met veel expertise om je bij aan te sluiten.