Spring naar inhoud Spring naar footer

Zes nieuwe One Night Stand-films vanaf november op NPO 3

De zes nieuwe One Night Stand-films AVONDLAND, CHIMÈRE, DE DAG DAT MIJN HUIS VIEL, JUNGLE, LIMBURGIA en MALIK zijn vanaf vrijdag 3 november rond 22.30 uur te zien op NPO 3. De films van vijfenveertig minuten zijn gemaakt door opkomende, veelbelovende en geprezen regisseurs en scenaristen. De verhalen zijn soms aangrijpend en soms komisch, altijd origineel en betrokken. One Night Stand is een van de belangrijkste filmprojecten voor jonge, talentvolle filmmakers in Nederland. Deze twaalfde reeks gaat in première tijdens het Nederlands Film Festival op zondag 24 september 2017.

Limburgia (3 november 2017)


Regie: Noël Loozen

Scenario: Joeri Kloppert, Noël Loozen

Producent: HALAL

Cast: Michiel Kerbosch, Mieneke Bakker, Tarik Moree
Als Willie (60) zijn jaarlijkse kans krijgt om koning van zijn Schutterij Limburgia te worden, zet hij alles op alles om eindelijk deze belangrijke eretitel te bemachtigen. Maar ondanks Willies onvermoeibare voorbereidingen gaat op de grote dag alles mis. Als zijn vrouw Fien op weg naar de supermarkt voor nieuw bier verongelukt in de Limburgse velden, slaat Willie definitief door. Als eenmansleger verdedigt hij het schutterslokaal tegen de verbouwingsplannen van de burgemeester terwijl hij verbeten probeert zijn overleden vrouw alsnog tot koningin te kronen.

Jungle (10 november 2017)

Regie: Hetty de Kruijf

Scenario: Ashar Medina

Producent: BIND

Cast: George Tobal, Majd Mardo
Op weg naar zijn gedroomde eindbestemming Londen, strandt een jonge Syrische vluchteling in het beruchte en meedogenloze vluchtelingenkamp ‘Jungle' in Calais. Daar sluit hij een fragiele vriendschap met zijn cynische tentgenoot, die zelf de hoop op een goede afloop al heeft opgegeven. Terwijl ze zich overdag de ongeschreven wetten van het kamp eigen proberen te maken, riskeren de twee lotgenoten ’s nachts hun leven op weg naar ‘het Beloofde Land’.

Malik (17 november) 


Regie: Shady El-Hamus

Scenario: Oscar van Woensel

Producent: Pupkin

Cast: Sam Louwyck, Bilal Wahib
Een boerderij aan de grond en een verstoorde familieband. Een zieke broer en daarbij een uitzichtloos toekomstbeeld. In Malik komen de werelden van twee outsiders Ben (55) en Amir (17) samen in een spannende roadmovie.

De Dag dat mijn Huis viel (24 november)

Regie: Thessa Meijer

Scenario: Thessa Meijer, Don Duyns

Producent: VENFILM

Cast: Peter van den Begin, Wim Willaert, Wim Opbrouck, Frieda Pittoors, Dahlia Pessemiers, Ann Tuts, Imani de Caestecker
In een uitgestrekt niemandsland leven drie broers - Hein, Pé en Roemer - en hun bejaarde moeder Hillie. Opmerkelijke figuren, wonend in een scheef huis dat zichzelf ‘omverzucht’. Ieder jaar wordt het huis handmatig rechtop getrokken. Dit proces gaat al decennialang goed, totdat moeder abrupt naar het warme Zuiden vertrekt. De nestblijvers zijn voor het eerst op zichzelf - en elkaar - aangewezen. Hoe verder Hillie van huis is, hoe schever de verhoudingen tussen de broers. En hoe schever de verhoudingen, hoe meer het huis kantelt. Valt er nog iets te redden?

Avondland (15 december)

Regie: Nico van den Brink

Scenario: Nico van den Brink & Victor van der Valk

Producent: The Film Kitchen

Cast: Bas Vuister, Joy Verberk, Levi Andernach, Kwint van de Pol, Jesse Jansen
Het leven van boerenzoon Jorg en zijn vrienden voelt onuitgesproken anders na de dood van hun jonge vriend Jochem een jaar eerder. Rondscheurend op hun quads stuiten de vrienden spelenderwijs op een groep Nederlands-Marokkaanse nieuwkomers, die hun beschutte bestaan lijken te veranderen.

Chimère (22 december)

Regie: Kaweh Modiri

Scenario: Kaweh Modiri

Producent: BALDR Film

Cast: Shahine El-Hamus, Renée Fokker, Matteo van der Grijn, Sonia Eijken
De onlangs naar de stad verhuisde Milad (18) krijgt op een herfstdag bezoek van zijn vriendin Sali en haar zusje Elena. Tijdens een onschuldige parkwandeling doemt plotseling een groepje in regenjassen gehulde mannen aan de horizon op. Wanneer ze hun vervaarlijk uitziende honden op het drietal afsturen, vlucht Milad – na een wilde achtervolging – een schijnbaar verlaten gebouw in. Dit is het begin van een avontuur van een ontspoorde realiteit, balancerend tussen droom en nachtmerrie.

One Night Stand is een samenwerking tussen NTR, BNNVARA, VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO. De films worden geproduceerd in coproductie met de omroepen.

De One Night Stand films van afgelopen jaren zijn online te bekijken via de website van NPO3.

Twitter: @onenightstandNL
Facebook: www.facebook.com/onenightstandoptv