Spring naar inhoudSpring naar footer

Zes documentairemakers krijgen toekenning uit OASE

Nederlands Filmfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds investeren € 48.000 in tweede ronde van OASE 2016.

De zes documentairemakers die in deze tweede ronde van 2016 een bijdrage van €8.000 krijgen zijn:

Regisseur - project
Erik de Bruyn - Ocean Smoke
Koert Davidse - Overleden aan Aids: Bart Davidse
Walther Grotenhuis - De Werkplaats van de Kerstman
Frederike Jochems - De Bladzij en de Werkelijkheid
Jascha de Wilde - My Red Light
Lidija Zelovic - Nederland - mijn exotische Thuisland

Het Nederlands Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn in 2013 gestart met OASE, een vrijplaats voor documentaire regisseurs om filmplannen te ontwikkelen voor lange documentaires met cinematografische kwaliteit. OASE heeft jaarlijks maximaal € 80.000 beschikbaar voor ervaren regisseurs die een plan willen uitwerken.

OASE stimuleert de ontwikkeling van zogenoemde treatments - de verkorte versie van een script. Op basis hiervan kan de documentairemaker een producent benaderen voor de verdere ontwikkeling en eventuele realisering van de documentaire.

De bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds komt vanuit een CultuurFonds op Naam, het Mady Saks Fonds. Dit fonds werd ingesteld door de in 2006 overleden cineaste Mady Saks.

In 2017 zal er slechts één aanvraagronde voor OASE zijn. Aanvragen kunnen uitsluitend bij het Nederlands Filmfonds ingediend worden tot uiterlijk 11 april 2017. De aanvragen worden door de fondsen gezamenlijk beoordeeld. Voor meer informatie over de richtlijnen en aanvraagprocedure: https://www.filmfonds.nl/nl/film-producties/screen-nl/ontwikkeling/oase