Spring naar inhoud Spring naar footer

Winnaars Filmfonds DocLab Interactive Grant

De interactieve documentaire projecten W/O/R/K en Bob zijn de winnaars van de Filmfonds DocLab Interactive Grant. De twee winnaars verdelen € 20.000 waarmee ze hun projecten verder ontwikkelen. De resultaten zijn te zien op IDFA.

De Filmfonds DocLab Interactive Grants zijn een uitbreiding van de samenwerking tussen het Filmfonds en IDFA. De prijzen zijn in het leven geroepen om interactieve projecten van Nederlandse bodem te stimuleren. Het gaat om projecten die urgent en innovatief zijn, van hoge artistieke kwaliteit en met internationale potentie. Verder moeten ze de collectieve ervaring centraal stellen en een link hebben naar een visueel element. De winnaars zijn gekozen uit de selectie van IDFA DocLab 2017.

W/O/R/K is gemaakt door Anagram en The Smartphone Orchestra. Het stelt mensen in staat met hun eigen telefoon te ervaren hoe het is een radertje te zijn in een collectieve machine. Bob is een radiodocumentaire-serie, gemaakt door Audiocollectief Schik met VPRO Dorst. Tijdens IDFA wordt het een interactieve multimediavoorstelling.