Spring naar inhoudSpring naar footer

Wijzigingen op filmfonds.nl

Het is je - vooral als aanvrager - vast niet ontgaan: er zijn een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd binnen het Filmfonds. Zo zijn de eerdere afdelingen Screen NL en New Screen NL samengevoegd tot een afdeling Selective Funding en de financieel-zakelijke kennis gebundeld binnen een afdeling Productie. Ook zijn regelingen opnieuw tegen het licht gehouden. De afgelopen weken hebben we deze veranderingen ook op de website doorgevoerd. Hieronder vind je de grootste aanpassingen:

Subsidie aanvragen

Bij het aanvragen van subsidie komt al genoeg uitzoekwerk kijken. We willen daarom op de website de route naar de juiste subsidie zo duidelijk mogelijk maken voor jullie. Vanuit deze pagina - en ook alleen vanuit deze pagina - vind je het volledige overzicht van al onze subsidies, onderverdeeld binnen de hoofdtaken van het Fonds: filmproducties, filmactiviteiten en de steunmaatregelen in het kader van COVID-19.

Binnen de filmproducties

Binnen de categorieën speelfilms, documentaire, animatie, onderzoek & experiment en korte film is een onderverdeling per fase: ontwikkeling, realisering, afwerking en distributie. Binnen deze fases vind je onze afdelingen terug:

Onder Selective Funding staan alle regelingen voor aanvragen van Nederlands talent: lange en korte films, voor nieuwe en gevorderde makers, mainstream, low budget, enzovoorts.

Het subkopje Samenwerkingsprojecten bevat alle nationale regelingen waarbij het Fonds samenwerkt met bijvoorbeeld de omroepen of andere (cultuur)fondsen.

Onder International staan alle internationale samenwerkingen voor minoritaire coproducties.

De stimuleringsmaatregel Netherlands Film Production Incentive vind je terug op de vaste plek binnen de realiseringsfase.

Subsidiewijzer

De subsidiewijzer helpt je te bepalen welke subsidie je kunt aanvragen voor filmproductie. Naar aanleiding van de aanpassingen is ook de subsidiewijzer geactualiseerd.

Ideecheck

Aanvragers die overwegen een aanvraag van een nieuw filmplan in te dienen kunnen eenmalig voorafgaand aan de aanvraag aan één van de filmconsulenten een ideecheck voorleggen. Een ideecheck wordt online ingevuld, betreft geen verzoek om een bijdrage, maar is bedoeld om een eerste reactie te krijgen op het beoogde filmplan.

Contact

Voor algemeen contact met het Filmfonds kun je het beste deze pagina bekijken.

Op onze organisatiepagina vind je daarnaast alle afdelingen en medewerkers van het Fonds. Via de tabjes bovenaan filter je makkelijk tussen bijvoorbeeld de afdelingen Selective Funding, Subsidiebureau en International. Heb je dus specifieke vragen voor deze afdelingen, zoek dan via de filter naar je contactpersoon of wie je het beste zou kunnen benaderen.

Voor alle vragen rondom onze regelingen, kun je contact opnemen met het Subsidiebureau via Mette Bloemers.