Spring naar inhoudSpring naar footer

Wander to Wonder en Soul Paint vallen in de prijzen op SXSW

Bij de TV & Film Awards op SXSW zijn twee door het Fonds gesteunde projecten in de prijzen gevallen: de stop-motionfilm Wander to Wonder en VR-productie Soul Paint.

De prijsuitreiking van SXSW, het prestigieuze showcasefestival in Austin, Texas, werden woensdagavond uitgereikt. Bij de Film & TV Awards vielen twee door het Fonds gesteunde producties in de prijzen: Wander to Wonder van Nina Gantz en Soul Paint van Sarah Ticho en Niki Smit.

Wander to Wonder won de Jury Award in de Animated Shorts Competition. De stop-motionfilm, geregisseerd door Nina Gantz en geschreven door Nina Gantz, Simon Cartwright, Daan Bakker en Stienette Bosklopper, vertelt het verhaal van drie sterren uit een tv-show uit de jaren '80, die na de dood van de maker op eigen benen moeten staan. De film werd eerder al geselecteerd voor het Filmfestival van Venetië en was te zien op IFFR.

VR-productie Soul Paint ging op SXSW in première. Het project van Sarah Ticho en Niki Smit is een immersieve ervaring, waarbij storytelling en neurowetenschap met elkaar verweven worden. Het project is voorzien van een voice-over van actrice Rosario Dawson, bekend van de Star Wars tv-serie Ahsoka. Soul Paint won de Special Jury Award in de XR Experience Competition op SXSW.

Beeld: Wander to Wonder