Spring naar inhoud Spring naar footer

Vijf toekenningen voor Low Budget

Binnen de laatste ronde van de Low Budget regeling zijn vijf projecten geselecteerd. Tijdens deze ronde werden De excuses van een boze witte man en Kain geselecteerd voor een ontwikkelingsbijdrage en ontvangen de filmprojecten Alice, Oostvaarders en Porte Bagage een realiseringsbijdrage.

De Low Budget regeling richt zich op teams die een filmproductie van tenminste 60 minuten willen maken volgens een low budget concept, waarbij authenticiteit en urgentie centraal staan.

Om nog meer ruimte te geven aan nieuwe vormen en meer ontwikkelmogelijkheden voor avontuurlijke vernieuwende projecten te creëren, wordt de low budget regeling met ingang van januari 2023 vervangen door Caleidoscoop. Deze nieuwe regeling biedt ruimere budgetten en meer ontwikkelmogelijkheden en is ook toegankelijk voor documentaireplannen met een grensverleggende aanpak. Meer over de nieuwe regeling Caleidoscoop vind je hier.

Ontwikkelingsbijdrage

De excuses van een boze witte man

Regie en scenario: Victoria Warmerdam
Producent: OAK Motion Pictures B.V.
Logline: Een tragikomische film over hoe een boze witte man tot inzicht komt.
Toegekende bijdrage: 25.000 Euro

Kain

Regie: Gabriel Bauer
Scenario: Ellen Barendregt
Producent: Human Nature Films B.V.
Logline: Een grenzeloze onbevreesde autist wil zijn rijbewijs halen om zelfstandig te worden en te bewijzen dat hij normaal kan functioneren in de wereld om hem heen, maar de vraag rijst 'wat is eigenlijk normaal’? Als hij de liefde van zijn leven tegenkomt, komt zijn wens aansluiting te vinden met de wereld om hem heen op scherp te staan.
Toegekende bijdrage: 25.000 Euro

Realiseringsbijdrage

Alice

Regie: Jan Verdijk
Scenario: Paul de Vrijer
Producent: DPPLR B.V.
Logline: Wanneer blijkt dat hun ongeboren dochter een afwijking heeft, krijgen de wanhopige toekomstige ouders Leon & Jaimy via hun dubieuze verloskundige een kans om haar weer ‘gezond’ te maken. Het begint met ongevaarlijke alternatieve behandelingen, maar loopt uit op levensbedreigende rituelen. De ouders verliezen elkaar in hun wanhoop om hun kind te helpen.
Toegekende bijdrage: 425.000 Euro

Oostvaarders

Regie en scenario: Stijn Bouma
Co-scenarist: Roelof Jan Minneboo
Producent: Keplerfilm B.V.
Logline: De Turks-Nederlandse Meral (34) probeert in Almere te overleven met haar twee jonge dochters. Geteisterd door stress en schulden, infiltreert ook nog eens de sociaal rechercheur Ron (42) in haar leven. Meral dreigt alles te verliezen waardoor ze radicale keuzes moet maken om haar gezin te redden uit de klauwen van de instanties, maar het is Ron die over haar lot beschikt.
Toegekende bijdrage: 450.000

Porte Bagage

Regie en scenario: Abdelkarim El-Fassi
Producent: Zouka B.V.
Logline: De dysfunctionele familie Idrissi maakt een nostalgische autoreis om aan laatste wens van hun dementerende vader te voldoen: een reis naar Marokko.
Toegekende bijdrage: 450.000 Euro

Eerdere titels die binnen de Low Budget regeling werden toegekend, zijn bijvoorbeeld Nafiss Nia's Die middag, Chris Mitchell's De Openbaring, Shady El Hamus’ De Libi en Drama Girl van Vincent Boy Kars.

Beeld: Alice