Spring naar inhoud Spring naar footer

Vier toekenningen realisering Selective Funding

Vier speelfilms hebben een realiseringsbijdrage gekregen vanuit de regeling Realisering Speelfilm en Lange Animatiefilm. Één documentaire kreeg een realiseringsbijdrage in de regeling Lange Documentaire. Er wordt bij de selectie prioriteit gegeven aan oorspronkelijke scenario’s en geselecteerd op een kwalitatief hoogwaardig, divers en gedurfd aanbod.

De projecten die deze ronde een bijdrage ontvangen zijn:

Stromboli

Regie: Michiel van Erp
Scenario: Roos Ouwehand, Paula van der Oest
Producent: Levitate Film
Logline: Een vijfenveertig jarige vrouw komt er tijdens een retraite op Stromboli achter dat alle relaties in haar leven, inclusief die met haar dochter, zijn stukgelopen door het feit dat ze op veertienjarige leeftijd is verkracht en dat ze pas een echte verbintenis met anderen kan aangaan als ze stopt zichzelf de schuld van die traumatische gebeurtenis te geven.
Toegekende bijdrage: €750.000

The Wolf, the Fox and the Leopard

Regie/scenario: David Verbeek
Producent: Lemming Film
Logline: Wanneer een door wolven grootgebrachte vrouw in het bos wordt aangetroffen, wordt ze in een lab onderworpen aan een reeks testen en onderzoeken. Nadat een tweetal milieuactivisten haar bevrijdt omdat ze haar zien als een potentiële redder van de wereld, moet ze voor zichzelf leren kiezen en controle krijgen over haar eigen verhaal.
Toegekende bijdrage: €750.000

The Occupant

Regie: Hugo Keijzer
Scenario: Phil Howe, Hugo Keijzer, Roelof-Jan Minneboo
Producent: Revolver Amsterdam
Logline: Wanneer een jonge geologe een mysterieuze helikoptercrash overleeft is ze op zichzelf aangewezen om weg te komen uit de onvergeeflijke Fins-Russische wildernis, totdat blijkt dat ze niet alleen is.
Toegekende bijdrage: €450.000

The Garden of Earthly Delights

Regie: Morgan Knibbe
Scenario: Roelof-Jan Minneboo, Morgan Knibbe
Producent: BALDR Film
Coproducent: Cinematografica (PH)
Logline: In de sloppenwijken van een Aziatische metropool vecht de 11 jarige Ginto voor aandacht, aanzien en vrijheid. Hij wijst de moederlijke zorg van zijn zusje af en wil liever een gangster zijn dan een afval-eter. Hij worstelt met zijn opbloeiende seksualiteit, wordt verliefd op een jongen uit zijn bende en ontmoet de sekstoerist Michael, die verscheurd wordt door zijn eigen duistere verlangens.
Toegekende bijdrage: €750.000

Lange documentaire

Wij zijn de Rivier

Regie: Petr Lom
Scenario: Corinne van Egeraat en Petr Lom
Producent: ZIN Documentaire
Logline: Een Maori leider maakt met een Aboriginal stamoudste en een Australische kunstenares een kano reis van vijf dagen op de Whanganui rivier in Nieuw Zeeland. Deze kreeg dezelfde rechten als een mens, na 150 jaar strijd van de Maori voor de erkenning van hun wereldbeeld. Kan inheemse kennis onze planeet redden? Een creatieve documentaire over de noodzaak van het erkennen van de rivier in onszelf.
Toegekende bijdrage: €50.000

Beeld: The Wolf, the Fox and the Leopard, The Occupant, The Garden of Earthly Delights