Spring naar inhoudSpring naar footer

Vier minoritaire coproducties geselecteerd met Nederlands aandeel

In de derde ronde van de regelingen Realisering minoritaire coproductie speelfilm, lange animatiefilm en documentaire en Realisering minoritaire coproductie korte animatie en onderzoek & experiment zijn er twee speelfilms, een korte animatie en een project binnen de categorie onderzoek & experiment geselecteerd voor een bijdrage.

Weird Elliot (speelfilm)

Regisseur/scenarist: Johannes Nyholm
Producent: HOBAB (SE)
Coproducenten: BALDR Film (NL), FRAU Film (DK)
Logline: Op het moment dat de autistische vlogger Elliot gedwongen uit zijn huis wordt gezet, vindt hij een oude videotape die wijst naar een lijk. Tijdens zijn zoektocht om het mysterie op te lossen, vindt hij het huis waar de misdaad plaatsvond en trekt hij daarin.
Toegekende bijdrage: € 130.000,-

Reostat (speelfilm)

Regisseur: Teodora Ana Mihai
Scenarist: Cristian Mungiu
Producent: Mindset Productions (RO)
Coproducenten: Bastide Film (NL), Mobra Films (RO), Lunanime (BE), Les Films du Fleuve (BE)
Logline: Reostat is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een beroemde schilderijendiefstal die in 2012 in Nederland plaatsvond. Aan de hand van verschillende verhalen van immigranten bespreekt deze film de conflicten en de waardenverschillen tussen sociale klassen en tussen Oost en West. In een gemondialiseerde wereld wordt de zoektocht naar een oplossing voor co-existentie steeds actueler.
Toegekende bijdrage: € 250.000,-

New Look for Lion (korte animatie)

Regisseur: Ana Chubinidze
Scenarist: Ana Chubinidze
Producent: Folimage Studio (FR),
Coproducenten: Family Affair Films (NL), Pocket Studio (GE)
Logline: Op zoek naar het perfecte nieuwe kapsel voor het feest, bezoekt Lion elke kapper in het dorp. Zebra, olifant, antilope, papegaai en flamingo laten hem er allemaal niet speciaal genoeg uitzien, totdat een plotselinge regenbui Lion helpt beseffen dat zijn beste look de natuurlijke is.
Toegekende bijdrage: € 50.000,-

Tropical Bungalow (onderzoek & experiment)

Regisseur: Roland Gunst
Scenarist: Lotte Lola Vermeer
Producent:Krater Films (BE)
Coproducenten: The Film Kitchen (NL)
Logline: Tropical Bungalow is een experimentele essayfilm over de koloniale ervaring van de Vlaamse vrouw en de Congolees in het Belgische Congo, de huidige Democratische Republiek Congo. Twee perspectieven die nog te vaak ontbreken bij door mannen gedomineerde witte hetero's historische verhalen.
Toegekende bijdrage: € 50.000,-

Beeld: Tropical Bungalow