Spring naar inhoudSpring naar footer

Vanaf vandaag aanvragen voor Startsubsidie

Op 4 april is de eerste indiendeadline van onze nieuwe regeling Startsubsidie. Deze research & development regeling richt zich op scenaristen, regisseurs en individuele producenten met eigenzinnige, ambitieuze en oorspronkelijke verhalen.

De startsubsidie moet besteed worden aan de research en eerste ontwikkelingsfase van een verder uit te werken filmidee voor een speelfilm, (korte of lange) animatiefilm, korte of lange documentaire, korte film, onderzoek & experiment productie of high-end serie die niet eerder is ingediend bij het Filmfonds.

Als scenarist, regisseur of producent heb je verder minimaal 1 eerdere productie in Nederland uitgebracht in de bioscoop of op televisie en/of is de productie geselecteerd voor een (inter)nationaal filmfestival of platform.

De hoogte van de startsubsidie is voor één aanvrager €5.000 of €7.500 in teamverband per filmidee.

Je kunt vanaf vandaag aanvragen voor de Startsubsidie. De eerstvolgende deadline is op 4 april 2022, de tweede deadline op 3 oktober 2022. Let op: voor de Startsubsidie geldt een nieuwe procedure rondom het digitaal ondertekenen. Lees de voorwaarden op de pagina van de Startsubsidie.